grasrotandelen

Nå blir Grasrotandelen mer verdt!

Grasrotandelen øker fra fem til sju prosent. Det betyr økte inntekter for tusenvis av lag og foreninger.

MER MUSIKK: Større grasrotandel betyr mer penger direkte til lag og foreninger.scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingRoarJødahlForfatterbilde Norsk TippingAnne Siri NørstebøPublisert:15. desember 2017Endret:18. januar 2023

- Kundene får nå være med å bestemme en større del av hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Det er en fin nyttårsgave til lag og foreninger, forteller Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

Mer til frivilligheten

Siden 2009 har tusenvis av frivillige lag og foreninger fått millioner av kroner direkte fra Norsk Tippings kunder gjennom Grasrotandelen. Ordningen går ut på at hver enkelt Norsk Tipping-kunde selv kan bestemme hvilken forening eller klubb som skal motta et beløp av det de selv spiller for. 

Fra 1. januar ble denne Grasrotandelen økt fra fem til sju prosent av spill-innsatsen. 

-Det betyr at hver enkelt grasrotgiver blir mer verdt for foreningene, sier Helseth. 

Bli grasrotgiver her.

Dette er endringene

I tillegg til at Grasrotandelen økes til sju prosent er disse endringene innført fra 1.1.2018:

  • Grasrotandelen beregnes av netto spillinnsats for spillene Oddsen, nettbaserte spill og Multix. For disse spillene økes Grasrotandelen fra 10 til 14 prosent.

  • Fra 1. januar skal det også beregnes grasrotandel av Extra.

Forskriftsendringen ble godkjent i statsråd før jul, og kulturminister Linda Hofstad Helleland er fornøyd. Hun sier målet med å utvide Grasrotandelen er å sikre enda bedre økonomiske kår for frivilligheten.

- Gjennom Grasrotandelen får folk mulighet til vise sin støtte til det idrettslaget eller den foreningen som ligger deres hjerte nærmest. Pengene er en viktig inntektskilde for små og store lag og foreninger landet rundt, sier Helleland.

Slik blir du grasrotgiver

I 2016 ble 448 millioner kroner fordelt på denne måten, direkte til klubber og foreninger. I 2017 ble 455 millioner kroner fordelt, mens utbetalingen vil øke betraktelig i 2018.

-Fortsatt er det cirka 900.000 kunder som ikke har valgt seg en grasrotmottaker. Det burde stimulere til å trappe opp arbeidet med å verve spill-kunder som grasrotgivere, sier Helseth. 

Du må være kunde hos Norsk Tipping for å bli grasrotgiver. Du kan tilknytte deg en grasrotmottaker hos en av våre kommisjonærer eller logge deg inn på nettsiden vår. Du kan søke på grasrotmottakere her. Søk opp ønsket grasrotmottaker og velg "tilknytt". Du kan når som helst bytte grasrotmottaker.

Støtt frivilligheten! Bli grasrotgiver nå.

Relaterte artikler