lotto

Hvem får 7 rette på lørdag?

En av Norges mest uvanlige 35-åringer - Lotto fra Norsk Tipping - er klar for ny trekning og nye Lotto-millionærer på  lørdag. 

LOTTO: Kort fortalt er Lotto et spill som ble lansert i Norge 19. april 1986. Det er et lotteri der deltagerne skal velge ut syv tall som de antar vil bli trukket ut som vinnertall av totalt 34 tall. (I tillegg til de syv vinnertallene trekkes ett tilleggstall).Gro Synstad
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:18. mai 2021Endret:3. januar 2023

Hver lørdag spilles det Lotto over hele landet og hver lørdag blir noen millionær. Noen spiller faste rekker, noen abonnerer på Lotto og noen bare slenger inn en kupong.  Felles for alle som spiller Lotto er ønsket om at de syv tallene de har i ei av rekkene sine skal trekkes ut. Da blir man Lotto-millionær og kan vinne opp til ca. 14 millioner kroner. 

Heia ´Dala! 

For to uker siden kom Brumunddal i fokus og som Prøysen sier det i sangen om Patriot-Paula: "Han kan godt vara spikjin, og flat som ei fjøl, men ska` det vara, ska`det vara Brumunddøl", og det ble det. En heldig mann fra Brumunddal vant 7,4 millioner kroner. 

- Har je vønni litt mer enn femti kroner? spurte han med forhåpning i stemmen da Norsk Tipping ringte. 

- Nå sitter jeg og skuer ut over Mjøsa, helt skjelven ennå. Jeg tror ikke jeg får sove i natt, sa Brumunddølen som som delte potten på nesten 15 millioner kroner med en annen heldig vinner fra Skedsmo, som også ble temmelig overveldet.

- Jeg har ikke så mye å tenke med akkurat nå. Jeg må forsøke å komme meg ned på landjorda igjen. Og så må jeg ringe mine to sønner og fortelle dem hva som har hendt, sa den lett rystede Skedsmomannen.

Les mer om de to heldige vinnerne herNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ny lørdag - nye vinnere

For de som ønsker seg litt spenning og håper på et gledessjokk, enten de bor i Karasjok i nord eller ved Lindesnes, i sør, kan det være kjekt å levere Lotto før lørdag klokken 17.55.

Lotto-trekningen ser man som vanlig på NRK1 lørdag kl. 19.45.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler