Norge-Romania søndag: Hvem reiser seg etter EM-fiaskoen?

Både Norge og Romania fikk EM-drømmen knust torsdag. Søndag må de opp i ringene igjen - der en av dem kan få et forsprang i Nations League mot VM 2022.

REISER DE SEG? Omar Elabdellaoui og Norge klarte heller ikke denne gangen å nå EM-sluttspillet. Kan det bli en VM-opptur i 2022?
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:8. oktober 2020Endret:2. januar 2023

Det norske fotballpublikummet har så vidt rukket å riste av seg skuffelsen etter at EM 2021 røk torsdag kveld - med et forsmedelig 2-1-tap mot Serbia - før neste oppgave står for døren søndag. 

Nå er det altså Nations League og VM 2022 det er snakk om. 

Det er neppe noen stor stemning hos motstander Romania, heller. Med 2-1-tap mot Island på Laugardalsvöllur torsdag, fikk de i likhet med Norge ikke muligheten til å spille en siste og avgjørende kamp for å nå EM-sluttspillet.

Søndag 18.00: Norge - Romania, direkte på TV 2:Her finner du kampen på Langoddsen

Bør ha full pott

I Nations League-gruppespillet får vinneren av gruppa en ekstra mulighet til å nå sluttspillet - slik Norge fikk mot Serbia (takket være seieren i Nations League sist).

Norge bør ha full pott hjemme mot Romania søndag og Nord-Irland onsdag for å ha mulighet på gruppeseieren i Nations League.

Søndagens motstander topper gruppen etter to runder. Romania åpnet med et skuffende 1-1-resultat hjemme mot Nord-Irland.

Men i runde to tok de en sterk borteseier mot Østerrike.

Norge på sin side tapte som kjent mot Østerrike på Ullevaal, mens de knuste Nord-Irland på bortebane.

Søndag 18.00: Norge - Romania, direkte på TV 2: Her finner du kampen på Langoddsen

Rekordstor tropp

Romania står altså med fire poeng, mens Norge og Østerrike følger rett bak med tre hver. Nord-Irland ligger sist med sitt ene poeng.

Norge var i aksjon mot Serbia torsdag og onsdag venter Nord-Irland. Tre kamper i løpet av en samling hører med til sjeldenhetene. Derfor tok Lars Lagerbäck ut en tropp på hele 26 spillere. To av disse har aldri vært med A-landslaget på samling tidligere, nemlig Jens Petter Hauge og Leo Østigård.

Her er hele troppen.

Norge trenger seks poeng for å ha mulighet på gruppeseieren. Gruppespillet avgjøres i midten av november. Da skal Norge spille borte mot Romania og Østerrike.

Nord-Irland - Østerrike spilles også søndag. Denne har avspark kl. 20.45.

Relaterte artikler