lotto

Hvor mange Lotto-millionærer får vi lørdag?

Ca. 14 millioner kroner ligger i Lotto-potten lørdag. Får vi tre toppremievinnere for tredje lørdagen på rad?

DIN TUR? Telefonen fra Hamar ringer i snitt tre førstepremievinnere i Lotto hver uke. Kanskje er det din tur nå?Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:13. august 2020Endret:2. januar 2023

I snitt vinner tre personer førstepremie i Lotto hver uke, viser Norsk Tippings statistikk. De to siste trekningene har nettopp dette skjedd; tre personer har prikket inn sju rette - og dermed sikret seg i overkant av 4,8 millioner kroner hver.

Spill Lotto her

Gir bort deler av premien

Forrige lørdag kom de tre førstepremievinnerne fra henholdsvis Kristiansand, Hønefoss og Sarpsborg. På sistnevnte sted var det en svært glad kvinne som svarte da Telefonen fra Hamar ringte henne. 

- Kødder du? Gud hjelpe meg. Det må jeg inn og dobbeltsjekke, utbrøt hun.

Etter at budskapet hadde sunket inn, kunne hun avsløre at hun og mannen nok har drømt om en millionpremie. I hvert fall hadde hun planene klare. 

- Kanskje det blir et huskjøp. Så har vi hele tiden sagt at vi skal donere bort 10 prosent til et veldedig formål hvis vi vinner. Det skal vi gjøre nå, sa den gavmilde vinneren.

Måtte sette seg ned

Lørdag 1. august fikk vi også tre førstepremievinnere, blant annet en sørlending som ikke helt fikk kona til å tro på hvem som ringte. 

- Hun tror jeg er gal, sa mannen og lo. 

Kanskje får vi tre førstepremievinnere også denne lørdagen? Eller kanskje nettopp du stikker av med hele potten alene? Det skjedde for tre uker siden, da en kvinne fra Flekkefjord vant over 14,5 millioner kroner. 

- Er det sant? Nå må jeg sette meg ned, det er helt ubeskrivelig, sa kvinnen da vi fortalte om milliongevinsten.

Spill Lotto her

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler