I kveld kan hjemmemarerittet ta slutt for Liverpool

For første gang siden 1923 har Liverpool tapt fire hjemmekamper på rad. Mot Chelsea i kveld kan Liverpool gjøre seg ferdig med tapsrekka.  

STORKAMP: Liverpool får besøk av Chelsea i kveld.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:2. mars 2021Endret:2. januar 2023

Liverpool hadde altså 68 strake hjemmekamper uten tap. Men på de siste fire hjemmekampene har Liverpool-tapene kommet på løpende bånd mot Burnley, Brighton, Manchester City og senest mot byrival Everton.

Så mange kamper har de ikke tapt på rad på hjemmebane på 98 år.

- Mange har avskrevet oss

Liverpool vant 2-0 borte mot tabelljumbo Sheffield United søndag, og Liverpool-trener Jürgen Klopp sa til Sky Sports etter kampen at seieren var viktig med tanke på en topp 4-plassering.
- Det var veldig viktig, for mange har avskrevet oss, og det er helt fint. Det handler om at vi skal vise at vi fremdeles kan klare det, og det viste vi nå. Torsdag møter vi Chelsea, og vi må vise det igjen, sa Klopp.

- Vanskelig å spille mot oss

Motstander Chelsea er i form og har syv strake kamper uten tap i Premier League. Søndag ble det 0-0 hjemme mot Manchester United. Chelsea snuser i likhet med Liverpool på en topp 4-plassering.

Chelsea-trener Thomas Tuchel sa på pressekonferansen etter kampen mot United at han har tro på poeng mot Liverpool, først og fremst fordi han føler Chelsea har vært meget solide defensivt.

- For tiden er det vanskelig å spille mot oss. Kvaliteten på backlinjen vår er veldig høy for tiden, men å forsvare seg er en laginnsats, kommenterte Tuchel, som ser frem til å møte fjorårets seriemester.

London-derby

Torsdag er det dessuten byderby i London med Fulham mot Tottenham på Craven Cottage. Fulham har plukket greit med poeng i det siste og har fem strake kamper uten tap. Fulham har nå bare tre poeng opp til sikker plass.
Fulham-trener Scott Parker mener de er kapable til å slå Tottenham.

- Jeg tror vi kan slå Spurs. Vi kan lage problemer for dem og går til oppgaven for å prøve å vinne kampen, sa Parker til Fulhams hjemmeside etter uavgjortkampen mot Crystal Palace sist helg.

Kveldens tredje kamp er West Bromwich-Everton. Hjemmelaget trenger poeng for å øke luken til bunnlagene. Everton kommer fra 1-0 hjemme mot Southampton mandag og er i ferd med å blande seg inn i kampen om en topp 4-plassering.

Kveldens kamper:

Relaterte artikler