Idrettsgalla lørdag: - En hyllest av ildsjeler og helter

Lørdag er det duket for Idrettsgalla i Oslo Spektrum med mange spennende artister, idrettsutøvere og prisutdelere.

Programledere for årets Idrettsgalla er Yousef Hadaoui og Carina Olset.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:3. januar 2022Endret:3. januar 2023

Lørdag skal vi igjen hylle idrettsheltene våre, kåre årets Ildsjel - og årets navn.

Årets idrettsgalla skulle egentlig blitt arrangert i Trondheim Spektrum, men på grunn av  koronasituasjonen er TV-sendingen flyttet til Oslo Spektrum. Programledere for årets Idrettsgalla er Carina Olset og Yousef Hadaoui.

– Det er utrolig stas å få være del av en så stor og tradisjonsrik sending, sier Yousef Hadaoui til NRK.

– Hjertet mitt banker for idretten. Jeg har selv spilt fotball og kjent på viktigheten av å være en del av organisert idrett i oppveksten. Fotballen gav meg venner for livet og holdt meg unna trøbbel, sier Hadaoui til NRK.

- Det grommeste

Norsk Tipping, NRK og Norges Idrettsforbund står sammen om idrettsgallaen.

– Dette er det grommeste. Nå skal vi hylle heltene og ildsjelene på én og samme kveld. Ildsjelene er limet i norske lokalsamfunn, og heltene er forbilder for mange unge. Dette er en stor kveld for oss, og vi gleder oss masse, sier event-ansvarlig i Norsk Tipping, Bernt Plassgård.

Blant idrettsutøverne som er nominert til priser finner vi blant annet Karsten Warholm, Maren Lundby, Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo, Erling Braut Haaland, Viktor Hovland, Casper Ruud, Bodø/Glimt, Leif Olav Alnes og håndballandslaget for kvinner.

Blant idrettsprofilene som skal dele ut priser finner vi Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel, Salum Kashafali og Marit Bjørgen, Maren Lundby, Christina Vukicevic Demidov, Bjørn Einar Romøren og Birgit Skarstein. 

Disse artistene skal opptre: Chris Holsten, Nico & Vinz, OKEY med Ola Klæbo (Johannes' artistbror) og Alexander Pavelich, Fay Wildhagen og Kristoffer Lo med Trondheimssolistene samt Emma Steinbakken. 

Stem på Årets navn

Idrettsgallaens jury har nominert 16 utøvere som de mener har utmerket seg i året som gikk. Én av disse blir kåret til Årets navn under Idrettsgallaen, og du kan være med og stemme. Se alle nominerte her. 

Avstemningen åpnet 1. januar, og blir avsluttet 7. januar kl. 09.00. Navnene på de som er med videre blir offentliggjort på NRK.no senere på dagen, og da kan man stemme på de seks finalistene.

 

 

Relaterte artikler