fremsideselskapet

Idrettsgallaen: – Vi gleder oss til å hylle idretten og ildsjelene

Visste du at vi i Norsk Tipping er med og arrangerer Idrettsgallaen sammen med NRK og Norges Idrettsforbund? Lørdag er vi igjen klare for å feire idrettens største prestasjoner.

LEDER PRISUTDELINGEN: Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen for fjerde gang.Foto: Julie Marie Naglestad/NRK
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:4. januar 2024

Lørdag 6. januar braker det løs på NRK når utøvere, trenere og ildsjeler skal få sin velfortjente hyllest under Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum.  

– Vi skal løfte fram rollemodeller og ekstraordinære prestasjoner, både på og utenfor banen. Det er vi veldig stolte av å være en del av, sier Tonje Sagstuen, administrerende direktør i Norsk Tipping.

Gjev pris

Norges Idrettsforbund og vi i Norsk Tipping står sammen om prisen Årets ildsjel.

– Det er kanskje den fineste og gjeveste prisen av dem alle. Hele vår frivillighet er tuftet på ildsjeler. De gjør det mulig for både bredde og topp å drive med idrett, og de er virkelig med på å gi drømmen en sjanse for små og store over hele landet, sier hun og fortsetter:

– Dette er en pris som ligger vårt hjerte nært i Norsk Tipping. Hele overskuddet vårt går tilbake til frivilligheten – til idrett, kultur og samfunnsnyttige formål. Men uten ildsjelene hadde Idretts-Norge stoppet opp. De skaper gode og trygge rammer for alle som tar del i ulike aktiviteter, enten målet er å bli best mulig eller om det bare er å være sammen med andre. De er fantastiske rollemodeller som fortjener å bli sett og løftet fram.

GLEDER SEG: Tonje Sagstuen, administrerende direktør i Norsk Tipping, gleder seg til å hylle knallsterke prestasjoner, på og utenfor banen.Norsk Tipping

 – Et knallsterkt år for norsk idrett

I forkant av Idrettsgallaen kom det inn over 700 nominasjoner til Årets ildsjel. Det er tidligere alpinist Kjetil André Aamodt som er juryleder.

– Vi fikk inn mange gode nominasjoner spredt over hele landet. Noen litt yngre i år, som også er fint. For det er jo ikke en hederspris, men en ildsjelpris som skal motivere til videre innsats. Og kanskje motivere andre som ser at folk har mye glede av å være ildsjeler, sier han.

De tre som er finalister til å vinne prisen på lørdag, er Adnan Naeem (44) fra Oslo idrettskrets, Øistein Formo (50) fra Innlandet idrettskrets og ekteparet Harry (74) og Johanna (71) Breiland fra Rogaland idrettskrets.

I tillegg til Årets ildsjel, skal priser som Årets navn, lag og forbilde deles ut. Blant de nominerte er Birgit Skarstein, Erling Braut Haaland, Grace Bullen, Jakob Ingebrigtsen, Caroline Graham Hansen, Viktor Hovland og Martin Ødegaard. 

– Det har vært nok et knallsterkt år for norsk idrett. Vi gleder oss til å hylle både idrettsheltene og ildsjelene, sier Sagstuen. 

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Relaterte artikler