lottovinnerhistorie

Ingen spillere med sju rette: Gulltrekning neste lørdag

I snitt blir tre spillere Lotto-millionærer hver lørdag, men denne lørdagen var det ingen spillere som prikket inn sju rette. Det betyr dobbel førstepremiepott og Gulltrekning neste lørdag.

INGEN: Det var ingen som klarte å gjette seg frem til lørdagens tallrekke.Pie-Christine Skagsoset Norseng
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:26. august 2022Endret:3. januar 2023

Ingen klarte sju rette i Lotto lørdag 27. august. Det betyr at neste ukes Lotto-pott dobler seg og vi klargjør for Gulltrekning med rundt 30 millioner kroner i potten.

Tallrekka ingen hadde på sin kupong

Dette er tallene som ble trukket lørdag 27. august:

2 - 15 - 18 - 23 - 29 - 30 - 34 

Tilleggstall: 19

Det skulle vise seg at det ikke var noen innleverte rekker med sju rette, men det betyr desto mer spenning neste lørdag.

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Gulltrekning i Lotto

Så hva er da egentlig en Gulltrekning? Jo, dersom ingen klarer å gjette seg til alle sju rette under en ordinær Lotto-trekning slik at førstepremiepotten blir stående urørt, overføres den videre til neste Lotto-trekning. Dermed får vi en dobbel førstepremiepott, og da kaller vi det for Gulltrekning.

Når inntreffer Gulltrekning?

I snitt skjer det at vi får Gulltrekning tre ganger i året. De siste årene har det riktignok variert noe, og det er viktig å påpeke at dette er helt tilfeldig - akkurat som hvilke tall som blir trukket ut i Lotto.

  • I 2018 traff det på snittet med tre Gulltrekninger.

  • 2019 doblet det seg med seks Gulltrekninger.

  • 2020 ble det igjen på gjennomsnittet med tre.

  • 2021 havnet det på fire..

  • ..og så langt i år har det vært tre Gulltrekninger - til nå..

Lørdag skjedde det igjen. Det betyr at lørdag 3. september får vi årets fjerde Gulltrekning med dobbel førstepremiepott på rundt 30 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler