Innspurten i Norsk Tipping-ligaen

Syv serierunder gjenstår, og det er spenning i både topp og bunn i flere avdelinger. Dette er innspurten i Norsk Tipping-ligaen.

AVGJØRENDE: Vardeneset (i røde drakter) møter Bryne 2 hjemme i Stavanger på mandag i en kamp de må vinne.
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:13. september 2019Endret:2. januar 2023

Avdeling 1

Eidsvold Turn vant den tidlige seriefinalen mot Lørenskog med 3-1 for to uker siden, og festet dermed et jerngrep rundt opprykksplassen. Når det gjenstår syv seriekamper har laget fra Myhrer en luke på fire poeng ned til rivalen. De kan riktignok ikke slippe seg ned, for det gjenstår mange tøffe motstandere.

Førstkommende mandag kommer Stabæk 2 på besøk til Eidsvoll. De røk hele 1-4 for Lørenskog på Bekkestua i forrige kamp, men har stilt betydelig sterkere enn i vårsesongen med flere spillere fra A-laget.

Daniel Braaten spilte blant annet hele kampen mot Lørenskog uten at han gjorde all verdens ut av seg, men skulle Stabæk 2 ha dagen kan det bli en tøff nøtt for Eidsvold Turn.

Lørenskog, som mistet toppscorer Riki Alba til Fredrikstad rett før det profesjonelle overgangsvinduet stengte, beviste at de har flere målscorere i laget da de som nevnt vant 4-1 borte mot Stabæk 2 i midtuka. De må bare gå for å vinne de resterende syv og håpe på at Eidsvold Turn snubler.

Neste kamp blir en tøff test mot Sarpsborg 08s rekrutter som innehar tredjeplassen. De har stilt meget bra hele sesongen og slo sågar Lørenskog 4-3 i serieåpningen i Østfold. På tirsdag møtes lagene igjen på Rolvsrud.

OPPRYKKSKAMP: Eidsvold Turn og trener Joakim Dragsten har fire poengs forsprang på Daniel Westvangs Lørenskog på toppen av tabellen.

I bunnkampen virker Årvoll hektet av med ni poeng opp til trygg grunn, men hvem som tar de to siste nedrykksplassene forblir åpent inntil videre. Fra Molde 2 på femteplass og ned til Stabæk 2 på første plass under streken skiller det kun syv poeng. Sunndal er nest sist og har fire poeng opp til trygg grunn, og de går inn i sesongens viktigste uke.

Først møter de Nordstrand hjemme på søndag. Så kommer Kråkerøy på besøk onsdag formiddag til en hengekamp, og til slutt avslutter de den knallharde uka med bortekamp mot Rommen lørdag.

Tre kamper på seks dager som må gi minst seks poeng, og helst syv eller ni. Det blir uten tvil en tøff oppgave for Sunndal, men de har det fortsatt i egne hender foran skjebneuka.

Kråkerøy, Herd, Aalesund 2, Rommen, Træff, Nordstrand og Molde 2 kjemper også om å holde Stabæk 2 og nedrykksstreken på en armlengdes avstand. I skrivende stund er det altså bare Spjelkavik og Sarpsborg 08 2 som kun har æren og tabellplasseringen å spille om i innspurten.

Tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1 ser du her!

Avdeling 2

Vålerenga 2 ønsket seg opp igjen, og har levert varene med 16 seire på 19 forsøk. Ned til Ullern på andreplass skiller ni poeng og det er kun den berømte teorien som skiller Ronny Deilas rekrutter fra PostNord-spill neste sesong.

Ullern kjemper med FK Tønsberg og Ørn Horten om å bli best of the rest, men det er i bunnen at den virkelige spenningen utspiller seg i denne avdelingen.

Drøbak-Frogn og Norild virker ferdigspilte. Sistnevnte hadde en mulighet til å ta et jafs i retning streken forrige helg, men røk 1-2 hjemme for jumbokollega Drøbak-Frogn og dermed er ni av ti spikre slått inn i nedrykkskista til finnmarkingene som reiser til hovedstaden og ærverdige Bislett stadion for å møte Lyn på søndag klokken 13.

Grei, Mjøndalen 2, Halsen, Ready, Lyn og Lokomotiv Oslo kjemper om å unngå den siste nedrykksplassen, og det er de blå fra Groruddalen som har det tyngste utgangspunktet.

De har tapt seks strake kamper og ligger under streken, men det er kun målforskjellen som skiller opp til Mjøndalen 2 på trygg grunn og denne helgen skal de ut i et oppgjør de skal vinne på papiret. Borte mot Drøbak-Frogn. De berømte finalene kommer på rekke og rad for trener Sami Sakka og hans mannskap fremover og med hjemmekamper mot Ready, Norild og Lokomotiv Oslo har de i hvert fall oddsen på sin side med tanke på å holde plassen.

TO I TRØBBEL: Halsen og Norild sliter i bunnen i avdeling 2.

Et annet lag som har hatt en tung periode er Halsen.

Rødtrøyene fra Larvik har kun tatt ett poeng på de siste seks kampene og sluppet inn vanvittige 24 mål på disse kampene.

Flere tøffe kamper gjenstår for Halsen, og hvis de ikke får skikk på det defensive blir det vanskelig å ta poeng. I helgen skal de ut i en meget tøff bortekamp mot godtgående Follo som hadde åtte seire på ti forsøk før de røk 0-1 for Lokomotiv Oslo på Marienlyst i helgen.

Revansjelysten er nok dermed stor for de lyseblå fra Ski som vant det motsatte oppgjøret i Larvik med 2-0 i midten av juni. Follo må klare seg uten Henrik Hatlen Osen som fikk sesongens fjerde gule kort i sist kamp, mens Halsen kommer med en karantenefri tropp til den strøkne gressmatta på Ski stadion lørdag ettermiddag.

Tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2 ser du her!

Avdeling 3

Fløy var vår store favoritt før sesongen, og laget som rykket ned på noe overraskende vis fra PostNord-ligaen i fjor har innfridd og tar steget tilbake på første forsøk. Etter 19 serierunder er laget fra Flekkerøya utenfor Kristiansand ubeseiret og de har kun sluppet inn 13 mål denne sesongen.

Den store overraskelsen er nyopprykkede Mandalskameratene som ligger på andreplass, men med tolv poeng opp til toppen er toget gått for grønntrøyenes del med tanke på opprykk.

I bunnen har Storm for lengst takket for seg, men de fikk en enorm opptur i forrige serierunde naboen Pors ble slått med 2-0 i Porsgrunn foran 700 tilskuere. Thomas Pedersen ble spilt alene med keeper etter tre minutter og gjorde ingen feil. Resten av kampen presset Pors på, men Storm sto godt imot og da innbytter Erik Sergio Skogen ofret egen helse og kastet seg inn med hodet først i en duell etter 80 minutter doblet han ledelsen og sikret samtidig Storms første poeng og på bortebane denne sesongen.

JUBEL: Mandalskameratene har hatt mye å feire denne sesongen etter opprykket fra 4.-divisjon i fjor høst.

Vardeneset virker å ta følge med Storm ned til 4.-divisjon etter fem strake tap og voldsom skadeproblematikk. Forrige helg reiste de til Kristiansand og tapte 0-2 for Donn med kun 13 mann i troppen, og trener Richard Enge var den ene av de to innbytterne.

Forrige seier kom tilbake i midten av juni for laget fra Tasta i Stavanger som riktignok ikke skal avskrives fullstendig med fem poeng opp til sikker plass.

Bryne 2 er siste lag under streken med ett poeng opp til Start 2 på rett side. Madla, Donn og Brodd har henholdsvis fem, seks og seks poeng ned til jærbuenes rekrutter og skal sånn sett ha delvis kontroll på fornyet kontrakt i divisjonen.

Serierundens viktigste kamp spilles på Modenabanen mandag kveld mellom Vardeneset og Bryne 2 der ingen av lagene har råd til å avgi poeng.

Tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3 ser du her!

Avdeling 4

Vard Haugesund rykket soleklart ned fra PostNord-ligaen i fjor, men har tatt overgangen på en utmerket måte og er i øyeblikket på topp med fem poeng ned til Lysekloster syv runder før slutt.

Det gjenstår riktignok tøffe bortekamper mot Stord, Fana og Os for Vard Haugesund denne høsten, så de trenger ikke legge champagnen på kjøl helt ennå.

Lysekloster startet sesongen svakt, men en ekstrem midtperiode med ti strake seire brakte dem helt opp i toppen. For to uker siden møtte de Vard Haugesund på hjemmebane og kunne tatt over tabelltoppen med seier. Der ble det 0-0 og status quo i toppen med to poeng.

Forrige helg gikk Lysekloster imidlertid på et overraskende 2-3-tap borte mot Vestfossen og luken opp til seriegull har dermed blitt på fem poeng. På plassene bak jakter også Djerv 1919 og Fyllingsdalen. Duoen har ett poeng opp til Lysekloster og seks poeng opp til Vard Haugesund på tabelltopp. Begge har igjen Vard og kan dermed være tre poeng bak med seier.

At innspurten på toppen i avdeling 4 blir spennende er det liten tvil om.

OPPRYKKSHÅP: Djerv 1919 er seks poeng bak byrival Vard Haugesund. Lagene møtes i siste serierunde. Kan det bli en ren finale?

I de fleste avdelinger er det mange lag innblandet i nedrykkskampen, men i avdeling 4 ser det ut til å bli en ren duell mellom Vestfossen og Fjøra. Valdres er for lengst klare for nedrykk, mens Bergen Nord har åtte poeng opp til trygg grunn.

I helgen møtes Vestfossen og Fjøra i Sogndal, og hjemmelaget klatrer forbi på tabellen med seier siden de er to poeng bak før oppgjøret.

Skulle Vestfossen vinne på Fosshaugane Campus vil en stor del av jobben være gjort med tanke på fornyet kontrakt i Norsk Tipping-ligaen. Da vil de ha en luke på fem poeng med seks serierunder igjen. Dette er uten tvil en av de mest interessante kampene denne serierunden.

Forvent dramatikk i Sogndal.

Tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 ser du her!

BUNNKAMP: Fjøra (i rødt) og Vestfossen møtes på lørdag. Her fra våroppgjøret som endte 1-1 i Buskerud.

Avdeling 5

Rosenborg 2 var vår favoritt før sesongen, og de unge troillongan har tatt et jerngrep om seriegullet syv runder før slutt. Forrige midtuke vant de komfortabelt mot nedrykksplasserte Verdal med 4-0, og på mandag røk tabelltoer Ranheim 2 hjemme mot siste lag på pallen, Kolstad, med 1-4.

Rosenborg 2 har riktignok flere tøffe gjenstående oppgjør og allerede på mandag møter de Kolstad på bortebane. Rekruttene vant 2-0 i vårsesongens oppgjør, men Kolstad kommer med stor selvtillit etter å ha smadret et godt Ranheim 2-lag forrige mandag og de vant også 5-3 mot Rosenborg 2 i fjor høst.

VIKTIG SEIER: Nybergsund slo Kongsvinger 2 med 3-2 på mandag og tok dermed syvmilssteg mot fornyet kontrakt i divisjonen.

I bunnen har Steinkjer takket for seg, mens Verdal klamrer seg til et siste håp foran helgens livsviktige kamp borte mot Kongsvinger 2. Laget fra Lottobygda har fem poeng opp til trygg grunn, men må finne uante krefter i sesongens siste kamper. Kun tre av de første 19 seriekampene er vunnet, og de må sannsynligvis vinne minst fem av de siste syv for å holde plassen.

Den siste nedrykksplassen virker å stå mellom Orkla, Kongsvinger 2 og Raufoss 2 der sistnevnte har to poengs forsprang.

Brumunddal og Nybergsund har henholdsvis seks og syv poeng ned til Orkla, og mye skal gå galt hvis Hedmarks-lagene skal de passert av tre og fire lag i serieinnspurten.

Tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 ser du her!

Avdeling 6

Hønefoss var den største favoritten av dem alle i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen, men store skadeproblemer og svake prestasjoner har sendt ringerikingene langt ut av opprykkskampen.

Med syv serierunder igjen er det Finnsnes, det grønne kystlokomotivet, som har stø kurs tilbake til PostNord-ligaen to år etter at de rykket ned.

Grunnlaget for opprykket har blitt lagt hjemme på Finnsnes der de er ubeseiret med 8-2-0 denne sesongen, og i skrivende stund er det kun noen timer til de skal ut i en av de tøffeste gjenværende kampene borte mot Junkeren i Nordlandshallen i Bodø. Fløya er nærmeste konkurrent fem poeng bak, mens nyopprykkede Bodø/Glimt 2 noe overraskende er nummer tre.

MATCHVINNER: Runar Espejord har slitt med store skadeproblemer i Tromsø-karrieren, men var tilbake på banen forrige helg og ble matchvinner for TIL 2 mot Junkeren på Alfheim.

I bunnen jakter nyopprykkede Leknes fortsatt sin første seier. Fire uavgjorte er fasiten etter 19 serierunde. Det nærmeste de har kommet tre poeng var hjemme mot Ull/Kisa 2 i midten av juni der gjestene utlignet til 3-3 på overtid. Og denne helgen er det nettopp Ull/Kisa 2 som er motstander.

Det er en kamp de gule og grønne trenger tre poeng i for å holde nedrykksstreken på en armlengdes avstand. Skjetten virker fortapt med ti poeng opp til streken, mens Harstad får en siste mulighet hjemme mot Tromsø 2 på mandag.

Nettopp Tromsø 2 er første lag over streken, og det skiller fire poeng foran kampen. Skulle Harstad tape den er de i praksis klare for spill i 4.-divisjon neste sesong.

Tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6 ser du her!

Relaterte artikler