selskapetvinnerhistorie

Isah er Årets Stjerneskudd

Isah droppet ut av videregående for å følge drømmen. Nå er han Årets Stjerneskudd og en halv million kroner rikere.

GA DRØMMEN EN SJANSE: Isah fulgte drømmen og er nå Årets Stjerneskudd.scavenius/goodiebagmedia
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:28. februar 2020Endret:2. januar 2023

Showcase-festivalen by:Larm gikk av stabelen i Oslo siste helgen i februar. Festivalen er kjent som en viktig arena for nordisk musikkbransje, da mange store artister får sitt gjennombrudd etter sin opptreden akkurat der. I år som i fjor ble prisen Årets Stjerneskudd utdelt på festivalen. Denne gangen kunne Isah (20) juble da han stakk av med den gjeve tittelen og en halv million kroner.

Hva er Årets Stjerneskudd?

Årets Stjerneskudd deles ut på by:Larm av Norsk Tipping. Prisen gis til den artisten som har utmerket seg gjennom året som har gått. Med denne prisen ønsker både Norsk Tipping og by:Larm å gi de beste nykommerne et løft. Årets Stjerneskudd belønnes med 500 000 kroner. Prisen bestemmes av en fagjury som dømmer etter gitte kriterier. 

– Prisen Årets Stjerneskudd skal være et løft for karrieren til unge, lovende artister. Norsk Tipping er stolte over å kunne gi et band eller artist en sjanse til å satse og til å oppfylle sine drømmer. Vi håper denne prisen kan være både en anerkjennelse i bransjen, samt virke motiverende for fremtidens stjerneskudd, sier Ingvild Skyberg i Norsk Tipping.

Isah - et sterkt stjerneskudd

Kaleb Isaac Ghebreiesus, kjent som Isah, droppet ut av videregående og sa opp jobben for å følge drømmen da Karpe invitert han til å gjeste SAS PLUS / SAS PUSSY. Det siste året har vært travelt for nykommeren.

Fra ti nominerte artister fra hele landet med skyhøyt nivå, var det den unge artisten fra Stavanger som ble kåret til Årets Stjerneskudd under by:Larm festivalen lørdag 29. februar.

- Isah er en artist som har utmerket seg helt spesielt og er et sterkt stjerneskudd. Ord blir nesten overflødige når man skal beskrive vinneren av årets stjerneskudd 2020. Det har gått fort unna for årets vinner, og noen mener han har tatt heisen der andre må slite seg opp trappene, sier juryleder Malin Kulseth.

Artisten Isah sier at prisen betyr mye, da det er en bekreftelse på at han klarer å leve opp til forventningen som er i den tøffe musikkbransjen i dag.

- Vi lager ikke musikk for å vinne priser, men det å få anerkjennelse betyr mye. Og denne prisen er virkelig et pluss i boka og en viktig brikke i spillet. Tusen takk, sier Årets Stjerneskudd etter prisutdelingen.

Han ser nå frem til utvikling av egen karriere og har planene klare for hva penge skal brukes til.

- Jeg har brukt egne penger på sceneriggen som blant annet ble brukt under konserten på Sentrum Scene, så jeg kommer til å bygge på den. Jeg skal også investere i leilighet - være litt voksen og ikke bruke penger på så mye tull.

Fjorårets vinner spiller på Coachella

I 2019 gikk prisen til girl in red. Hun har senere uttalt seg om at prisen har vært til stor hjelp da musikkbransjen kan være tøff.

- Det har vært til stor hjelp da musikkbransjen kan være tøff. Det kan tillate deg å fokusere på musikk, og ikke tenke på penger en liten periode. Jeg har vært på to USA-turneer og to Europa-turneer. Jeg har vært i Australia, kjørt rundt omkring i Europa. Så det var veldig digg å få de pengene fra Norsk Tipping.

I forkant av årets prisutdeling hadde hun dette å si:

- Det endret livet mitt. Tusen takk for 500 000 kroner.

Girl in red ligger ikke på latsiden da hun spiller for fulle hus og i april opptrer hun på en av verdens største festivaler, nemlig Coachella.

Relaterte artikler