EM-ilddåp med revansje i blikket

EM-ilddåp med revansje i blikket

EM-KLAR: Landslagssjef Christian Berge og håndballgutta tok VM-sølv i 2017. Nå står EM for tur.

Foto: NTB Scanpix

EM-ilddåp med revansje i blikket

Håndballgutta får en brutal EM-åpning mot mesterskapsfavoritt Frankrike fredag. Men Christian Berges menn har noe å revansjere.

Klokken 20.30 fredag kveld braker håndball-EM i Kroatia i gang for de norske håndballgutta, og det er altså ingen hvem som helst som står på motsatt banehalvdel, nemlig storfavoritt Frankrike – med profiler som Nikola Karabatić og Valentin Porte i troppen. 

Landslagssjef Christian Berge vet at det er mulig å slå medaljegrossistene Frankrike. I løpet av det siste året har det vært seks kamper mellom lagene – hvor Norge har vunnet to av oppgjørene. Samtidig er det ingen tvil om at de fire tapene gnager Berge. 

Spill på Langoddsen: her på web og her på mobil

Tapene Berge ikke glemmer

De fleste husker nok best tapet i VM-finalen for ganske nøyaktig ett år siden, der Norge tross alt sa seg storfornøyd med sølv til slutt. Men kun noen måneder senere – i mai 2017 – ble det et nytt tap mot franskmennene, denne gang i EM-kvalifiseringen. Spesielt dette tapet, som riktignok ikke ble avgjørende for Norges EM-deltakelse, irriterte Christian Berge. Såpass revansjelysten var Berge, at han var glad for at Norge havnet i gruppe med Frankrike i EM. 

Revansjelysten ble nok ikke noe mindre etter at Norge nok en gang tapte for franskmennene i oppkjøringsturneringen Golden League for kort tid siden. 

Slik spilles Norges kamper i EM

Norge spiller i gruppe B, og møter i tillegg til Frankrike Hviterussland og Østerrike. 

  • Frankrike - Norge, fredag 12. januar kl. 20.30 (sendes direkte på TV 3).
  • Norge - Hviterussland, søndag 14. januar kl. 20.30 (sendes direkte på TV 3).
  • Norge - Østerrike, tirsdag 16. januar kl. 20.30 (sendes direkte på TV 3).
Flere av våre nordiske naboer er representert i mesterskapet. To av dem, Sverige og Island, er begge i gruppe A, og møter hverandre i åpningskampen fredag 12. januar. Danmark er i gruppe D, og starter mesterskapet lørdag 13. januar – mot Ungarn. 

De tre øverste lagene i hver pulje går videre til mellomspillet, som spilles fra 18. til 24. januar.  Semifinaler spilles fredag 26. januar, mens finale og bronsefinale spilles søndag 28. januar.

Spill på Langoddsen: her på web og her på mobil