jokervinnerhistorie

Preben vant 2,3 mill. i Joker: - At jeg skulle ha sånn flaks

Preben Morgan Solberg (48) fra Harstad ble lørdag trukket ut som kveldens Joker-kandidat. Harstadværingen var ute på fisketur og visste derfor ikke at han hadde blitt millionær før etter at trekningen var over.

MILLIONÆR: Preben Morgen sjekket først telefonnummeret og så Norsk Tipping-appen. Da forstod han at han hadde blitt millionær.Privat
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:30. juni 2022Endret:3. januar 2023

Blant kveldens over 40 000 Joker-vinnere var det Preben Morgan Solberg fra Harstad som trakk det lengste strået. Han ble nemlig trukket ut som kveldens Joker-kandidat og hadde med det allerede sikret seg en inngangspremie på 473 000 kroner. 

Norsk Tipping fikk ikke tak i Solberg før trekning og det ble derfor opp til Embla å forsøke og hjelpe harstadværingen med å øke premien opptil 2 364 000 kroner.

Gikk til topps

Solbergs tallrekke så slik ut:

9 - 7 - 7 - 5 - 0 

Det skulle ikke mange valgene til fra Embla sin side før det ble full pott på harstadmannen. På tredje tallet dukket jokeren opp og vipps var Solberg over 2,3 millioner kroner rikere.

Her finner du trekningsresultatene for Joker

Gikk i knestående: - Fader rullan

Først etter at lørdagens Lotto og Joker-trekninger var overstått fikk vi tak i Joker-kandidaten Preben Morgan Solberg. 

Solberg hadde vært på fisketur og sett et ukjent nummer som ringte. Da de var ferdige med dagens fisking sjekket han opp nummeret og så at det var Norsk Tipping som forsøkte å komme i kontakt med han.

- Jeg sjekket nummeret, så prøvde jeg å ringe opp igjen, men så gikk jeg inn i appen for å sjekke. Så bare ramler det opp «Gratulerer, du har vunnet 2 364 000 kroner!». Herregud, at jeg skulle ha sånn flaks, ler Solberg. 

Solberg fortalte at han satt sammen med en gjeng bestående av både venner og naboer, og at de var i gang med feiringen allerede. 

- Jeg gikk i knestående ute på grusen her. At jeg skulle ha sånn flaks, ler både Solberg og de som er rundt han. 

- Jeg starter ferie på mandag og jeg bare tenker; kunne det blitt en bedre start? Det tror jeg ikke. Ferien skal virkelig nytes, jubler den nybakte millionæren.

Hva premien skal gå til har han også rukket å tenke på.

- Jeg skal kjøpe meg leilighet og muligens en nyere bil. Så har jeg ei datter som er student og som også må få litt, forteller Solberg glad. 

Joker-millionæren skulle nyte resten av kvelden og feire med de han var sammen med. 

- Jeg må unne meg noe godt i glasset også, avslutter han. 

Flere Joker-premier

Det er ikke bare Solberg som sikret seg en gjev premie lørdag kveld: Over 40 000 store og små premier ble delt ut til heldige vinnere. Blant disse var det sju spillere som hadde fem rette og sikret seg hele 73 090 kroner hver.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 1 mill. på onsdag

Førstkommende onsdag er det duket for nok en Joker-trekning – da i forbindelse med Vikinglotto. Joker-potten vil være på ca. 1 millioner kroner. 

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler