jokervinnerhistorie

Joker-kandidaten til topps: –Er du gal?

En kvinne fra Oslo ble trukket ut som Joker-kandidat onsdag 9. februar. Da jokerluen spratt frem på siste tall endte hun opp med kveldens toppremie på 1 073 000 kroner. 

TIL HOVEDSTADEN: Jokerhatten tok med seg toppremien til Oslo under Vikinglotto-trekningen 9. februar.Adobe Stocks/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:9. februar 2022Endret:3. januar 2023

Kvinnen i 70 årene fra Oslo var hjemme og var akkurat ferdig med et Teams-møte da Norsk Tipping ringte med beskjeden om at hun var kveldens Joker-kandidat og hadde sikret seg 215 000 kroner i inngangspremie. 

Ufattelig

Kvinnen fortalte at hun har brukt å levere Joker i en årrekke, men da vi forteller at hun er kveldens Joker-kandidat blir hun overrasket. 

– Er du gal? spør kvinnen retorisk. 

– Dette var veldig artig. Jeg vant et større beløp i Joker i 2004, men ikke i nærheten av så mye som nå.

Oslokvinnen ønsket ikke å bli med på trekningen selv, men ville la Embla ta valgene for henne. 

– Jeg er fornøyd med inngangssummen jeg, men håper selvsagt at det kan bli mer, sier hun før vi ønsker lykke til.

Les mer: Abonnér på Vikinglotto, Lotto, Joker og Eurojackpot

Opp og ned

Embla fikk oppgaven med å ta opp-ned valgene for Oslo-kvinnen, og hadde disse tallene og spille med: 

7 - 8 - 7 - 3 - 9

Etter én bom så det ikke så lyst ut for å nå toppremien, men Jokeren lå på lur ved siste tall og sendte kvinnen til topps i premiestigen. Hun kan glede seg over en premie på 1 073 000 kroner. 

Etter trekningen

Når vi ringer opp den nybakte Joker-millionæren etter trekningen er det god stemning.

- Dette er... Jeg er lettere sjokkskadet, sier kvinnen og ler. 

- Det var nok lurt å gå for Embla i dette tilfellet, jeg hadde nok ikke klart det bedre selv. Tenk å vinne så mye på en helt vanlig onsdagskveld. Dette var en stor overraskelse, sier hun videre. 

Hva premien skal gå til er usikkert, men var sikker på at det ville komme flere til gode. 

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på hva jeg skal bruke premien på enda, men jeg har jo barn og barnebarn som nok får noen fine gaver etter hvert. I kveld skal jeg feire med et lite glass portvin, sier den heldige vinneren avslutningsvis.

Kvinnen hadde kjøpt vinnerkupongen sin på Coop Mega Bøler.

Vi gratulerer!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Joker på lørdag

Joker har trekning to ganger hver uke. Neste trekning er dermed lørdag 12. februar i forbindelse med Lotto. Da er det atter en ny spiller som garantert blir Joker-kandidat. På toppen av premiestigen vil det ligge ca. 2,1 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler