jokervinnerhistorie

John Einar ble Joker-kandidat: Sa ingenting til kona

John Einar Pedersen fra Halden var så heldig å bli trukket ut som Jokerkandidat lørdag kveld. Han gikk ikke helt til topps, men fikk en fin premie på 872 000 kroner. 

BÅTLIV: Lørdagens Jokerkandidat var hos sønnen som nettopp hadde fått seg båt da han tok opp-ned valgene.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:29. mai 2021Endret:3. januar 2023

Det ble en litt uvanlig kveld for John Einar Pedersen lørdag 29. mai. Pedersen var på besøk hos sønnen sin og så på den nye båten han hadde fått nylig. Så ringte det fra Norsk Tipping. 

- Oi, det var da voldsomt. Det er nesten ikke til å tro, sa Pedersen da han ble fortalt at han var lørdagens Joker-kandidat.

John Einar hadde allerede sikret seg en inngangspremie på 396 000 kroner. Hvis han gikk helt til topps i premiestigen kunne han ta med seg 1 981 000 kroner. 

Sa ingenting til kona

Da vi ringte Pedersen etter sendingen var det god stemning. Han hadde kommet hjem fra besøket hos sønnen og satte seg foran TV-en sammen med kona og latet som ingenting hadde skjedd. 

- Hun ble voldsomt overrasket, sa Pedersen og lo. 

Selv om det ikke gikk helt til topps var han både glad og fornøyd. 

- Det var jo synd at det ikke gikk helt til topps, men en kan jo ikke tenke sånn. Jeg er veldig fornøyd med premien. Det blir fint å ha med seg når jeg snart går av med pensjon. Vi skal pusse opp en garasje så det kommer godt med, forteller han avslutningsvis.

Bommet på siste tall

Pedersen var klar da vi ringte han for å spille Joker og hadde på forhånd planlagt opp-ned valgene sammen med sønnen.

Tallene Pedersen hadde å spille med var:

2 - 2 - 3 - 5 - 1

Pedersen gjorde de logiske valgene, og klatret stødig oppover på premiestigen. Det siste tallet var 2 og igjen gjorde han det logiske valget som var å gå opp. Der lå tallet 1 som gjorde at premien endte på 872 000 kroner. 

Vinnerkupongen ble kjøpt på Rema 1000 Busterudgate i Halden. 

Vi gratulerer.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider. Nye muligheter på Onsdag

Onsdag 2.juni er det igjen klart for Joker-Trekning. Siden lørdagens Jokerkandidat ikke gikk helt til topps blir det overført ca 1.1 millioner til onsdagens pott. Det betyr at det vil ligge ca 2,2 millioner i toppen av premiestigen på onsdag. 

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler