jokervinnerhistorie

Joker-kandidaten: - Nå skjer det virkelig

Onsdagens Joker-kandidat var en mann fra Kautokeino. Han klatret stødig opp premiestigen og endte med toppremien på 1 265 000 kroner.

JOKER-HELL: Det ble ingen jokerhatt i kveldens trekning, men Joker-kandidaten gikk likevel til topps.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:14. april 2021Endret:2. januar 2023

Det ble en annerledes kveld for en heldig Joker-spiller i nord. En mann på 63 år fra Kautokeino i Troms og Finnmark hadde gleden av å få Telefonen fra Hamar med beskjeden om at han var kveldens Joker-kandidat.

- Du verden, det var jo skøy! Det er nesten så jeg ikke tror på det, sa mannen da vi ringte før trekning. 

Til topps

Mannen ønsket ikke å være med på TV-sendingen og lot derfor Ask ta opp-ned valgene for seg. 

Tallene han hadde å spille med var: 

5 - 2 - 0 - 8 - 2

Ask tok de logiske valgene, møtte ingen hindringer, og klatret derfor steg for steg opp til toppen av premiestigen. Mannen fra Kautokeino kan glede seg over å ha sikret seg toppremien på 1 265 000 kroner. 

Kautokeinoværingen kjøpte vinnerkupongen på internett.

Nå skjer det virkelig

Etter at Norsk Tipping hadde snakket med mannen før trekningen hadde han hadde sittet å ventet spent på at sendingen skulle starte.

- Det har vært den lengste stunden i mitt liv. Det gikk nok ikke helt opp for meg først, men etter samtalen med Norsk Tipping fikk jeg roet meg ned og tenkte; "oi,oi,oi, nå skjer det virkelig" sa mannen om ventetiden. 

Nå har han planene klare. 

- Nå blir det oppussing i hele huset, også blir det nok en liten feiring i kveld, sa mannen som ønsker å være anonym. 

Vi gratulerer!

Nye Joker-muligheter allerede lørdag

Joker trekkes både onsdager og lørdager. Lørdag 17. april er det en ny sjanse til å vinne premier eller å bli trukket ut som Joker-kandidat. Siden mannen fra Kautokeino gikk til topps i onsdagens trekning, vil toppremien være på ca 2,2 millioner kroner lørdag 17.april. 

Lykke til. 

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler