jokervinnerhistorie

Ble Joker-millionær på hundens 11-årsdag

Cocker Spanielen Aron fikk en bursdagsfeiring utenom det vanlige. En uforglemmelig kveld ble det også for eieren som sikret seg millionpremie som Joker-kandidat.

MILLION-FEIRING: Det ble litt av en markering av 11-årsdagen for både Aron og eieren.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:10. mars 2021Endret:2. januar 2023

Onsdag 10. mars ble en kvinne fra Halden i Viken den absolutt heldigste Joker-spilleren. Hun ble trukket ut som kveldens Joker-kandidat og hadde med det mulighet til å stikke av med nøyaktig 2 378 000 kroner.

Klatret opp til milliongevinst 

- Hæ, er det mulig? Kjære deg ...

Det var en svært overrasket Joker-kandidat som tok imot den hyggelige beskjeden fra Norsk Tipping før TV-trekningen onsdag kveld. Kvinnen fortalte at hun var hjemme med mannen og Cocker Spanielen Aron, som de tidligere passet for sønnen men nå hadde overtatt. Tilfeldighetene skulle ha det til at Aron fylte 11 år samme kveld.    

- Jeg får litt sjokk. Ja, det må jeg si. Jeg har aldri vunnet noe stort tidligere, svarer Halden-kvinnen da hun får beskjed om at hun som Joker-kandidat allerede er sikret en inngangssum på 476 000 kroner. Joker-kandidaten ønsket å være anonym, og det ble Embla som tok de logiske opp/ned-valgene.

Dette var tallene Embla spilte på onsdag kveld:

4 - 7 - 1 - 5 - 5

Selv om det ikke gikk helt til topps denne gangen, endte likevel kveldens Joker-kandidat opp med en premie på nøyaktig 1 046 000 kroner.

Oppussingsplaner

Norsk Tipping var i kontakt med den ferske Joker-millionæren igjen dagen etter trekningen. Vinneren kunne fortelle om en nervepirrende ventetid i forkant av TV-sendingen og veldig god stemning i etterkant.

- Det går så bra! Dette var ordentlig moro. Jeg fikk så mange telefoner fra både barn og barnebarn, som alle hadde fulgt med på TV-trekningen. Jeg glemte helt å spise i går kveld, så jeg våknet ganske sulten i dag, ler kvinnen fra Halden.

Den heldige Joker-vinneren fortalte at de ønsker å bruke noe av pengene på et nytt kjøkken. I tillegg har de også planer om en ny veranda.

-  Vi bygget huset i 1976 og kjøkkenet har stått siden da. Vi har pyntet litt på det, men nå er tiden inne for å skifte det ut. Vi tenker også å skaffe oss en varmepumpe og noen nye dekk til bilen, forklarer haldenseren som opplyser om at både ektemannen, de to sønnene og svigersønnen er håndverkere, så det skal ikke stå på hjelpen.

Joker-millionæren og ektemannen har holdt sammen siden slutten av tenårene da de møttes på Halden Bomullsspinneri. Hun kom flyttende fra Sarpsborg for å jobbe som bomullspinner på fabrikken, mens han vevde tepper. I etterkant overtok de blant annet en butikk og har jobbet i alle år frem til de nå begge er pensjonister.

- Jeg og gubben er veldig nøysomme, har alltid klart oss selv og alltid jobbet for pengene. Vi fikk tre unger og nå har vi snart seks barnebarn. Det drypper nok litt på dem også. Det første man tenker på er jo alltid ungene - å kunne bidra til dem.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Rema 1000 Risum.

Norsk Tipping gratulerer!

Samme uke - ny trekning

Allerede lørdag 13. mars er det klart for ny Joker-trekning. Siden onsdagens Joker-kandidat ikke nådde helt til topps på premiestigen, overføres resten av potten til lørdagens premiepott. Går det rett vei for helgens heldige Joker-kandidat kan vedkommende dermed juble over ca. 3,4 millioner kroner.

            

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000. Les mer om vinnersjanse for Joker her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 3 340 155

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 105

  • Antall millionærer i 2020: 73

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 463 000 kr

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler