jokervinnerhistorie

Søstrene Hilde og Gro ble Joker-millionærer

Hilde Solveig Østreng og søsteren Gro Lunderby fra Rykkinn gikk rett til topps på premiestigen og vant over 2,1 millioner kroner i lørdagens Joker-trekning.

GLADE JOKER-VINNERE: Stemningen stod i taket da Gro Lunderby (f.v.) og Hilde Solveig Østreng ble Joker-millionærer.
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:17. april 2021Endret:2. januar 2023

Norsk Tipping ringte Hilde Solveig Østreng (50), fra Rykkinn i Viken, i forkant av lørdagens Joker-trekning for å overbringe den glade nyheten om at hun var trukket ut som kveldens Joker-kandidat. Da hun svarte telefonen var hun fullt klar over hvem som ringte. Hun hadde nemlig lagret Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 som "Jippi, jeg har blitt rik".

- Kyss meg midt i øret 

 - Jesus! Nei, kyss meg midt i øret, svarte Østreng da hun fikk vite at hun som Joker-kandidat allerede var sikret 437 000 kroner, uansett hvordan resultatet ble samme kveld.

Med Norsk Tipping på tråden løp hun ned til sin nærmeste nabo, som også er hennes søster. Østreng og søsteren Gro Lunderby pleier nemlig å levere både Lotto, Vikinglotto og Joker sammen hver uke. Sammen med ektemennene satte de seg godt til rette i stua til Lunderby, og på spørsmål om de ønsket å være med på telefon under TV-trekningen var svaret unisont:

- Ja, det er klart vi vil!

Dermed var det bare å vente spent til programleder Reidar Buskenes ringte tilbake fra studio.

Jokeren spratt frem

Tallene de to søstrene fikk å spille på var følgende:

5 - 8 - 2 - 2 - 0

Søstrene hadde i forkant blitt enige om hvordan de skulle gå frem med de logiske valgene. Som alltid startet man med det bakerste tallet, og søstrene valgte å gå opp. På tall nummer to gikk de også opp - og der spratt Jokeren frem. Dermed var toppremien et faktum, og de to glade søstrene med ektemenn kunne juble over hele 2 187 000 kroner. 

Se TV-trekningen med de to glade Joker-søstrene her

Motorsykkel med sidevogn

- Det er helt vilt. Vi hadde vært veldig fornøyd med inngangspremien, men dette ... Fy søren, sier Østreng.

Den glade gjengen i Rykkinn kunne fortelle om høy puls i forkant av Joker-trekningen.

- Dette er sånn som bare hender alle andre - men nå var det vår tur. Det er nesten litt ufattelig fortsatt, ler Østreng.

Stemningen var på topp i stua til Lunderby og latteren satt løst.

- Jeg og mannen kjøpte oss en motorsykkel i går, flirer Østreng.

- Nå blir det vel sidevogn på den også, ler søsteren Lunderby. 

Gjengen i Rykkinn fortalte at de har som tradisjon å spille "Alle mot 1" sammen med andre familiemedlemmer som er spredt rundt i Eidsvold, Haslum og Haugesund. Søstrene skulle vente med å avsløre Joker-premien, og på den måten teste om resten av familien hadde fått med seg TV-trekningen i forkant av "Alle mot 1".

Til daglig jobber Hilde Solveig Østreng som kontorleder på Bjøråsen Skole, mens Gro Lunderby er daggruppeansvarlig på et seniorsenter. Pengene skal de selvfølgelig dele likt mellom seg. På spørsmål om hva de tenker å bruke premien på, svarer først mannen til Østreng:

- Det blir vel litt oppussing.

Men da bryter Østreng inn:

- Nei, vi skal kose oss fælt.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer!

Ny trekning onsdag

Joker har trekninger to ganger hver uke. Det betyr at allerede onsdag 21. april er det duket for ny Joker-trekning med ca. 1,2 millioner i premiepotten. For å være med må man spille før onsdag kl. 18.00.

 

            

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000. Les mer om vinnersjanse for Joker her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 3 340 155

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 105

  • Antall millionærer i 2020: 73

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 463 000 kr

  

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler