jokervinnerhistorie

Joker-kandidat på fjellet da Telefonen fra Hamar ringte

Høyt oppe på fjellet, i en campingvogn med spikertelt, fikk en kvinne fra Steinkjer Telefonen fra Hamar. Hun ble mildt sagt overrasket. 

JOKER: Onsdagens Joker-kandidat sikret seg over en halv million kroner.Atle Onsrud Jensen
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:21. oktober 2020Endret:2. januar 2023

Et tapt anrop fra Norsk Tipping er kanskje ikke det første man forventer seg mens man har et lite avbrekk oppe på fjellet. Overraskelsen var derfor stor da kvinnen fra Steinkjer i Trøndelag forsøkte å ringe tilbake og kom rett til svareren til Norsk Tippings vinnertelefon. Hun var derfor rask til å ta telefonen da hun ble ringt tilbake igjen.    

Litt av en beskjed på en onsdag kveld

- Nei, er det sant? Jeg er blitt kveldens Jokerkandidat, utbrøt 54-åringen til mannen som satt ved siden av. De var i gang med å forberede et bedre rakfiskmåltid.

Latteren satt løst hos dem begge og hun klarte nesten ikke tro det hun hørte. Stemningen ble enda bedre da hun fikk høre at hun allerede var garantert 246 000 kroner.

- Det var jo litt av en beskjed å få på en onsdag kveld. 

Så TV-sendingen fra campingvogna

Etter å ha tenkt seg om en stund og rådført seg med mannen, bestemte kvinnen seg for å la Ask foreta valgene under TV-sendingen.

- Jeg hadde aldri sett for meg å skulle få denne telefonen. Men jeg har tidligere tenkt at dersom jeg noen gang ble trukket ut , vil jeg la Ask ta valgene for meg. Da vil det være lettere å leve med resultatet i etterkant - uansett hvordan det går.

Steinkjer-kvinnen hadde heldigvis mulighet til å følge TV-sendingen fra campingvognen på fjellet. 

- Det må vi selvfølgelig få med oss, sa kveldens spente Joker-kandidat.

Fin kveld på fjellet

Dette var Joker-tallene onsdag 21. oktober:

0 - 7 - 8 - 5 - 8 

Det så lenge ut til å gå rette veien, men på fjerde tallet ble det bom. Ask valgte 'ned' på 7, mens det skjulte tallet viste seg å være 9. 

Dermed endte premiesummen på 540 000 kroner for kvinnen fra Steinkjer. Slettes ingen dårlig sum en onsdag på fjellet.

- Dette var utrolig morsomt. Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Selv om det ikke gikk helt til topps er jeg kjempefornøyd, forteller kvinnen da Norsk Tipping ringer henne etter sending.

- Jeg gleder meg til bruke litt av premien på barna mine, i tillegg skal jeg nå unne meg en ny mobil. Den gamle synger på siste verset.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Meny Magneten i Moafjæra.

Vi gratulerer.

Siden Steinkjer-kvinnen ikke gikk helt til topps, overføres resterende beløp på 688 000 kroner til lørdagens Joker-trekning. Det betyr at potten på lørdag er på ca. 2,7 millioner kroner.

Her er trekningsresultatene for Joker

            

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sjansen for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 500 000. Det betyr at sjansen for å bli trukket ut er ca. 1:500 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 350 000, som da gir en vinnersjanse på ca. 1:350 000. Les mer om vinnersjanse for Joker her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 3 331 463

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 104

  • Antall millionærer i 2019: 73

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 5 860 000 kr

  

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler