flaxvinnerhistorie

Spøkte godt med far etter å ha blitt Julekalender-millionær

Trønderjenta glemmer ikke julaften 2019, da hun skrapte seg til millionær på Flax Julekalender - og samtidig sørget for gi faren tidenes overraskelse.

JULEKALENDER: Her er årets Julekalender fra Norsk Tipping, og snart er det 1. desember og tid for å åpne luke nr. 1.norsk tipping
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:20. november 2020Endret:2. januar 2023

- Jeg har i alle år pleid å få Julekalender av foreldrene mine i Trøndelag. Selv bor jeg i Oslo, så det har vært ekstra koselig med litt oppmerksomhet, sier trønderjenta i tyveårene som ble ble Flax-millionær med stor Flax Julekalender i 2019. 

Manglet ett symbol

- Jeg skraper alltid en luke hver dag, og det var det jeg gjorde nå også. Jeg hadde skrapt frem mange like symboler og manglet kun ett symbol for vinne en million da jeg reiste fra Oslo og hjem til familien i Trøndelag. 

- Jeg satt for meg selv akkurat når jeg skrapte på julaften, og måtte gå over symbolene sikkert fem ganger. Så gikk jeg ned til mamma. Jeg var så usikker at jeg måtte spørre om det var tullekalender, og alle familiemedlemmene måtte gå over kalenderen og telle symboler. Mormor var også der og hun var helt på gråten, bare faren min var ute av huset. Det var veldig spesielt alt sammen, sier hun og ler. 

Stor Flax Julekalender

Pappa-spøk

- Da faren min kom hjem hadde jeg bestemt meg for å tulle med ham. Jeg ga ham kalenderen min og ba ham "telle over før jeg kastet den". Han telte og telte og ble jo like satt ut som jeg hadde blitt, sier hun og ler. Hun var  glad for å være hjemme med familien når hun først skulle ha slikt hell. 

- Det var så godt at det skjedde sammen med dem, når det var en gave de hadde gitt. Det var en fin greie at vi sammen kunne dra til kommisjonæren og registrere vinnerloddet. Jeg hadde stor nytte av premien. Den gikk til startkapital i boligmarkedet, sier hun.

Stor Flax Julekalender

Årets Kalender

- Jeg har ikke fått kalender i år, men vi er fortsatt bare i november, og det blir nok kalendere på familien i år også, men kanskje jeg skal spandere i år? Vi har i hvert fall hatt Flax Julekalender i fem-seks år. Vi har alle hatt hver vår, og hvert år når vi kommer sammen til jul snakker vi så klart om hvordan det gikk med årets julekalender, sier en av våre glade Flax Julekalender-vinnere fra 2019. 

Stor Flax Julekalender

En norsk juleklassiker

 • Flax Julekalendere er en norsk juleklassiker som gir den gode julestemningen og du kan bli millionær med stor Flax Julekalender hvis du har skikkelig flaks.

 • Flax julekalendere inneholder 24 spill, et nytt spill bak hver luke fra 1. til 24. desember. Standardkalenderen koster 50 kroner, mens den store Flax Julekalenderen koster 100 kroner.

 • Stor Flax Julekalender har 1 million kroner i toppremie og fire toppremier, mens standard Flax Julekalender gir muligheten til å vinne 500 000 kroner i toppremie, og har to toppremier.

Flax julekalender får du hos Norsk Tipping sine kommisjonærer i butikker, kiosker og på bensinstasjoner. 

 Flax julekalendere fås også på mobil:  Stor Flax Julekalender

Vinnersjanse toppremier:

 • Flax Julekalender 1: 500 000 - 2 toppremier

 • Stor Flax Julekalender 1: 300 000 - 4 toppremier

 • De digitale Flax julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, og har derfor ikke en øvre grense for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.

            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansenfor toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (alle typer Flax-lodd): 9 049 408

 • Antall førstepremieutbetalinger 2019 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2019: 45

 • Antall millionærer i 2019: 45

 • Høyeste premieutbetaling i 2019: 4 800 000 kr (Flax for livet)
Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

 • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2023: 44

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler