Kan "Askeladden" sjokkere regjerende mester?

Bryne er det eneste laget fra lavere divisjoner igjen årets NM. Neste hinder er regjerende mester Lillestrøm på bortebane. NRK i dag kl. 18.00.

Bryne.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:24. september 2018Endret:2. januar 2023

Denne uken avgjøres det hvilke fire lag som spiller semifinale i cupen i slutten av oktober.

Sju Eliteserie-lag og ett lag fra nivå tre spiller kvartfinaler denne uka. Onsdag ble Start og Rosenborg klare for semifinale.

Start - Bodø/Glimt 2-1

To lag som kjemper om å overleve i Eliteserien. Det mest spesielle er at lagene møttes i helgen. Da tok Start sin første borteseier siden 2015 (!). Det var hjemmelaget som tok føringen 20 minutter før slutt, men Elliot Käck og Mathias Idsøe Bringaker snudde det for gjestene.

Start har spilt semifinale i cupen seks ganger, men aldri tatt seg til finalen. 

Rosenborg - Vålerenga 2-0

Kvartfinalens godbit! Kampene kommer tett som hagl for Rosenborg, som jakter gull i Eliteserien, spiller Europa League og fortsatt er med i cupen. Trønderne er den største favoritten til å bli norgesmester.

Det er kun ti dager siden lagene møttes sist. Da ble Issam Jebali matchvinner med sin scoring på overtid.

Se målet i videovinduet øverst!

Rosenborg ble cupmester i både 2015 og 2016, mens Vålerenga sist spilte cupfinale i 2008. Da ble Stabæk slått på Ullevaal.

Lillestrøm - Bryne

Arne Erlandsen tok Lillestrøm til kvartfinalen før han ble fjernet som hovedtrener. Jörgen Lennartsson tok over, men under svensken har det ikke gått særlig bedre. "Fugla" ligger på nedrykksplass, og høsten blir en kamp for å overleve. Det var også situasjonen for ett år siden. Det endte med fornyet Eliteserie-kontrakt og cupgull.

Men skal det bli avansement må årets cupoverraskelse Bryne slås på Åråsen. Jærbuene, som ligger på en sjetteplass i PostNord-ligaen avd. 2, har ikke fått det til å stemme i serien. Men i cupen har de hatt marginene med seg.

Tre ettmålsseiere og en straffekonkurranse har tatt de til kvartfinalen på Åråsen.

Staal Jørpeland ble slått 1-0. Det samme ble erkerival Viking og Sandnes Ulf. I forrige runde borte mot Ull/Kisa var stillingen 0-0 etter fulltid. Men i straffesparkkonkurransen vant rogalendingene.

Haugesund - Strømsgodset

To lag som trenger en opptur møtes i den siste kvartfinalen. Haugesund som snuste på gullduoen Rosenborg/Brann har blitt hektet av og passert av Molde etter tre strake tap. 

For Strømsgodset har det også vært en tung høst. Seks strake kamper uten seier har ført de ned i nedrykksstriden. 

Begge lagene tapte sine respektive kamper denne helga 2-1.

Onsdag18.00Start - Bodø/Glimt2-1Onsdag20.00Rosenborg - Vålerenga2-0Torsdag18.00Lillestrøm - Bryne Torsdag20.00Haugesund -Strømsgodset 

Relaterte artikler