Kan Island ryste Messi & co. i gruppe D?

EM-komet Island debuterer i VM og hopper rett i det: Åpningskamp mot Argentina lørdag ettermiddag!

NYTT UNDER? Kan Island sjokkere fotballverdenen nok en gang? Eller Messi & co. forberedt?
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:13. juni 2018Endret:2. januar 2023

Island spilte seg fram til en sensasjonell kvartfinale i EM i 2016. De som trodde den suksessen og det at Lars Lagerbäck ga seg som landslagssjef, skulle føre til art luften gikk ut av ballongen, måtte raskt spise ordene sine, for islendingene vant sin VM-kvalifiseringsgruppe på på en ganske overbevisende måte.

Dermed er våre fjerne, fjerne slektninger fra sagaøya klare for sitt første VM-sluttspill.

Møter Messi

Og den første de møter er altså Lionel Messi. Argentina sto i fare for ikke å komme til VM, men litt sedvanlig magi av Messi i den siste kvalifiseringskampen mot Ecuador ordnet sakene. Ecuador ledet 1-0, men et hattrick av det mange mener er verdens beste fotballspiller, sørget for Russland-billetter for verdensmesterne fra 1978 og 1986.

Argentina er kjempefavoritt mor Island, men er laget rundt Messi godt nok til å være med fram mot kampen om VM-gullet. Mange tviler - men Messi gjør at Argentina ikke kan regnes helt bort.

Her kan du se hvordan Argentina og Island har gjort det de siste kampene

De andre lagene i gruppen spilles lørdag kveld:

Slik spilles gruppe D:

Lørdag 16. juni  Kl. 15.00Argentina - IslandNRK1Kl. 21.00Kroatia - NigeriaNRK1   Torsdag 21. juni  Kl. 20.00Argentina - KrfoatiaNRK1   Fredag 22. juni  Kl. 17.00Nigeria - IslandNRK1   Tirsdag 26. juni  Kl. 20.00Island - KroatiaTV 2Kl. 20.00Nigeria - ArgentinaTV 2 Sportskanalen

Her finner du resultater og tabeller for alle VM-gruppene

Hele VM-progammet

Vi har laget en oversikt over hele fotball-VM slik at du lett kan følge med og planlegge timene foran TV-en. Vi har satt opp kampene både dag-til-dag og gruppevis.

Her kan du laste ned VM-programmet (PDF)

En feil i oppsettet (sluttspill-treet) ble rettet tirsdag 12. juni.

Relaterte artikler