Kan Leeds gi Liverpool kamp?

Kan Leeds gi Liverpool kamp?

KNALLSTART: Premier League-mester Liverpool får besøk av Championship-mester Leeds lørdag kl. 18.30.

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Kan Leeds gi Liverpool kamp?

Etter 16 års fravær er Leeds tilbake i Premier League - og de har fått en real velkomstgave: Regjerende mester Liverpool i første kamp. På Anfield.

I 2004 rykket Leeds ned fra Premier League, men ikke en gang de mest pessimistiske supporterne ville trodde det skulle bli 2020 før de helhvite var tilbake igjen. Men den økonomiske nedsmeltingen etter Champions League-moroa for 20 år siden var bortimot total, og ingen eiere, managere eller spillere har vært i stand til å levere - før nå.

Bielsa-fotball

Italieneren Andrea Radrizzani tok over aksjemajoriteten i 2017 og året etter ansatte han argentineren Marcelo Bielsa som hovedtrener.

Bielsa satte sitt preg på laget fra første spark i 2018/19-sesongen, men måtte til sin fortvilelse se laget bli slått ut i playoff av Derby. Mange lurte på om fotballprofessoren ville ta et år til etter den smellen, men Bielsa viste seg å være mer motivert enn noensinne. Det endte med at Leeds vant Championship med ti poengs margin til West Bromwich - etter å ha spilt en type fotball Leeds-fans knapt trodde eksisterte andre steder enn på TV. 

Nå står Bielsa og hans Leeds overfor noe helt annet - nemlig den enda mer suverene vinneren av Premier League. Liverpool endte til slutt på 99 poeng - hele 18 foran Manchester City. De helrøde var i en egen klasse, selv om de slo av litt på farta etter et tittelen var sikret sju runder før slutt.

Liverpool er storfavoritt på Oddsen. Fredag ettermiddag har hjemmeseier 1,32 i odds, mens Leeds-triumf gir 7,60 ganger innsatsen.

Klopp: Leeds blir tøft

- Å vinne Premier League med denne klubben er helt fantastisk, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp da Liverpools første ligatittel på 30 år var et faktum.

- Det er en utrolig prestasjon av spillerne, og det er bare en stor glede å trene og lede dem, sa tyskeren. 

Nå skal Liverpool ut og forsvare tittelen, og treneren vet at de må være på hugget fra start.

- Leeds har en helt tydelig spillestil med mann-til-mann markering over hele banen, og det gjør kampene skikkelig intense. Vi må bruke de siste dagene til å bli klare, for Leeds-kampen blir virkelig tøff, understreket Klopp for noen dager siden. 

Fulham og Arsenal først ut

Slik spilles den første runden i Premier League.

Alle kampene er på Langoddsen

Lørdag 12/9  
13.30Fulham - ArsenalTV 2 Sport Premium
16.00Crystal Palace - Souithampton 
18.30Liverpool - LeedsTV 2 Sport Premium
21.00West Ham - NewcastleTV 2 Sport Premium
Søndag 13/9  
15.00West Bromwich - LeicesterTV 2 Sport Premium
17.30Tottenham - EvertonTV 2 Sport Premium
Mandag 14/9  
19.00Sheffield United - Wolverhampton 
21.15Brighton - ChelseaTV 2 Sport Premium
Ikke fastsatt  
 Burnley - Manchester United 
 Manchester City - Aston Villa 

Manchester-lagenes kamper er utsatt slik at de får lang nok pause etter sine siste obligatoriske kamper i Champions og Europa League.

Neste runde spilles helgen etter, men alle Premier League-lagene bortsett fra europacup-deltakerne skal spilles 2. runde i ligacupen i midtuken. 3. runde spilles for øvrig uken etter, og 4. runde uken etter der igjen.

Her er kamper, resultater og tabell for Premier League