Kan RBK få med seg noe fra San Sebastian?

Rosenborg starter Europa League-høsten med den kanskje vanskeligste kampen: Borte mot Real Sociedad. Får trønderne med seg noe fra San Sebastian?

VIKTIG: Kan Nicklas Bendtner hjelpe Rosenborg til et bra resultat mot Real Sociedad torsdag?
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:11. september 2017Endret:2. januar 2023

Rosenborg tar turen til fantastiske San Sebastian i Baskerland for å møte laget som sammen med Barcelona er det eneste med full poengpott etter tre serierunder i La Liga: Real Sociedad.

Baskerne har kanskje ikke møtt det skarpeste La Liga har å by på, men det er såpass høy kvalitet på den spanske toppdivisjonen at tre strake seire ikke er å kimse av. Slik har Real Sociedads sesongstart vært:

• 19. august: Celta Vigo - Real Sociedad 2-3

• 26. august: Real Sociedad - Villarreal 3-0

• 10. september: Deportivo La Coruna - Real Sociedad 2-4

Forsvarsfokus

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen vet hva som trengs torsdag.

– Vi har lært av kampene mot Celtic og Ajax. Nå må vi være god til å forsvare oss, og tørre å angripe. Det handler det ikke om bortemål, for nå er det poeng som gjelder. Jeg har sett Reals kamp mot Deportivo, og jeg tror ikke de kommer til å skape så mange sjanser mot oss, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

Rosenborg på sin side har hatt en litt rufsete innledning på høstsesongen - med lysende unntak for playoff-kampene mot Ajax. Søndag vant Rosenborg 2-0 mot Strømsgodset i Drammen i generalprøven til Europa League.

Dødball-mål

Kampen på Marienlyst sto riktignok og vippet i en omgang, men etter pause trykket Rosenborg til og scoret to ganger etter cornere fra Birger Meling.

• 0-1 stanget Nicklas Bendtner inn med oksekraft.

• 0-2 dyttet Samuel Adegbenro over streken fra kloss hold etter en stuss lenger fram i feltet.

- På 0–0 lå denne kampen og vippet. Så vi er skuffet over at det skjer på dødball. Jeg fryktet jo det, innlegg og den type ting. De er sterke der og må få «kred» for det, oppsummerte Godset-trener Tor Ole Skullerud overfor Eurosport.

Real Sociedad - Rosenborg spilles torsdag kl. 21.05 og vises direkte på Max.

Spill på kampen på Langoddsen: På mobil her og på web her

Andre kamper

Det er i alt 12 grupper i Europa League og det spilles ergo 24 kamper i hver runde. Her er noen utvalgte oppgjør i den første gruppespillrunden. Alle kampene torsdag.

• 19.00: FC København - Lokomotov Moskva

• 19.00: Atalanta - Everton

• 19.00: Austria Wien - AC Milan

• 19.00: Hoffenheim - Braga

• 21.05: Vardar Skopje - Zenit St. Petersburg (Rosenborgs gruppe)

• 21.05: Vitesse - Lazio

• 21.05: Hertha Berlin - Athletic Bilbao

• 21.05: Arsenal - Köln