Klart for US Masters - med en norsk vinnerkandidat

Prestisjetunge US Masters står på programmet for verdens golf-elite. Og blant de største favorittene finner vi en nordmann: Viktor Hovland.

MANGE SPILL: På Langoddsen er det flere spill tilgjengelige før US Masters.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:6. april 2021Endret:2. januar 2023

US Masters er en av de fire majorturneringene som spilles hvert år. Men i motsetning til de tre andre, spilles Masters alltid på denne samme banen hvert år; Augusta i delstaten Georgia i USA.

Turneringen spilles alltid i april, og i år fra torsdag 8. til søndag 11. april. I fjor satte korona-viruset en stopper. Så 2020-masters ble faktisk spilt i november. Da gikk verdensener Dustin Johnson til topps.

Nå er Masters tilbake i april. For norske golfentusiaster har man en ekstra god grunn til å følge ekstra nøye med på årets turnering: Viktor Hovland.

US Masters finner du på Langoddsen

Oslo-gutten har hatt en vanvittig sterk sesong. 23-åringen har rukket å sikre seg to seire på PGA-touren. Da Masters ble spilt i november var han ikke kvalifisert. Det fordi kvalifikasjonen til forrige års turnering ble låst før den opprinnelig skulle bli spilt.

Siden har nordmannen hevdet seg i toppen i en rekke turneringer. Hovland er nummer 4 på Fedexcup-rankingen så langt i sesongen.

Hovland hadde en fenomenal rekke med fem turneringer på rad hvor han endte topp 10 i fire av de, og i tillegg vant Mayakoba Classic.

I Players i mars gikk det ikke like bra med nordmannen som misset cuten.

Johnson favoritt

Langoddsen er det kun elleve spillere med lavere vinnerodds enn Hovland. Den aller største favoritten er verdensener og regjerende mester Dustin Johnson, som i skrivende stund står til 10,00. Hovland står til 33,00.