Jubelklare VM-eksperter: Så mange medaljer tar Norge

Odd-Bjørn Hjelmeset, Marit Bjørgen og Petter Skinstad er helt enige: Norges langrennsløpere vil forsyne seg grovt av medaljebordet under VM i Oberstdorf.

EKSPERTTRIO: Odd-Bjørn Hjelmeset, Marit Bjørgen og Petter Skinstad tror Norge plukker bra med medaljer i VM.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:22. februar 2021Endret:2. januar 2023

Første medaljeøvelse for langrennsløperne i VM i Oberstdorf er sprint torsdag 25. februar. Deretter går det slag i slag til mesterskapet avsluttes 7. mars.

Vi stilte Marit Bjørgen, Odd-Bjørn Hjelmeset og Petter Skinstad fem spørsmål før det braker løs i Tyskland. Sjekk svarene og finn ut hvem Bjørgen tror blir den store VM-overraskelsen.

Marit Bjørgen (49), åtte OL-gull, 18 VM-gull, fire totalseire i verdenscupen, 114 enkeltseire i verdenscupen. Bjørgen skal jobbe som ekspert for TV2 under VM: 

Hvor mange medaljer tar Norge?

-18 medaljer i Langrenn.

Hvem blir VM-dronninga?

- Therese Johaug.

Hvem blir VM-kongen?

- Aleksander Bolsjunov.

Hvem blir VM-overraskelsen?

- Helene Fossesholm.

Hva gleder du deg mest til i VM?

- Stafett damer. Duellen mellom Norge og Sverige.

Petter Skinstad (31), langrennsløper og langrennsekspert for TV2:

Hvor mange VM-medaljer tar Norge?

- Jeg blir ikke overrasket om Norge tar like mange medaljer som det er øvelser, altså 12 - pluss noen til. Jeg tipper et sted mellom 12 og 15 medaljer til Norge.

Hvem blir VM-dronninga?

- Therese Johaug. Hun er den eneste som det er realistisk at tar mer enn ett individuelt gull. Hun blir den med soleklart flest medaljer.

Hvem blir VM-kongen?

- Der tror tror jeg kan bi litt jevnt. Johannes Høsflot Klæbo kan ta gull i sprint, lagsprint og stafett. Men Russlands Bolsjunov kan fort ta flere medaljer. Han er favoritt på 15 kilometer, tremila og femmila. I tillegg går han sDet står mellom Klæbo og Bolsjunov.

Hvem blir VM-overraskelsen?

- Jeg tror ikke det blir en stor overraskelse i VM. Jeg tror ikke det dukker opp noen som gjør det bra, som ingen har hørt om fra før.

Hva gleder du deg mest til?

- At VM blir arrangert i en så spesiell situasjon verden er i nå. Det betyr mye for veldig mange nå som mange tvinges til å sitte hjemme i pandemien. At mange nå får mulighet til å se verdens beste underholde på tv, har i år en verdi utover det normale.

Odd-Bjørn Hjelmeset (49), tre VM-gull i stafett (2001,2005,2007,2009), gull på femmila VM 2007, OL-sølv stafett 2010, OL-bronse femmila 2002. Langrennsekspert for TV2:

Hvor mange VM-medaljer langrenn tar Norge?

- Jeg tipper minst 17 medaljer.

Hvem blir VM-dronninga?

- Det blir Therese Johaug.

Hvem blir VM-kongen?

- Det kommer til å stå mellom Johannes Høsflot Klæbo og Bolsjunov. Johannes tar nok to sprintgull og medalje i stafett, men jeg er usikker på om han går skiatlon. Jeg tipper Bolsjunov tar medalje på 15 kilometer, skiatlon og femmila – og medalje i stafett. Går han sprint også, er vi oppe i fem medaljer på ham.

Hvem blir VM-overraskelsen?

- Det er alltid fint med overraskelser, men jeg tror ikke vi får noen.

Hva gleder du deg mest til?

- Nå er alle de beste til start og skal gå mot hverandre. Det har ikke skjedd ofte denne sesongen. Det blir moro å følge med i den spesielle tiden vi er inne i nå.

 

Relaterte artikler