lotto

Vinn en ekte Lotto-feiring - uten sju rette

Hvordan ville du ha feiret en milliongevinst i Lotto? Bli med i konkurransen, der du kan vinne en helt ekte Lotto-feiring - uten å være millionær!

BLI MED PÅ KONKURRANSEN: Kom med ditt forslag - så er er du med i konkurransen om å få gjennomført en ekte Lotto-feiring!
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:8. juni 2018Endret:2. januar 2023

Om man ikke har prikket inn milliongevinsten ennå, lever nok drømmen om å få Telefonen fra Hamar i beste velgående for mange av oss. Men hva ville du ha gjort dersom du ble oppringt? Hvordan ville DU ha feiret?

Dette vil vi vite - og blir du med i konkurransen kan det hende du får gjennomført din drømmefeiring.

Og som sagt: Her er det ikke snakk om å prikke inn sju rette Lotto-tall - men heller å vise fram hvordan du ville ha feiret dersom Telefonen fra Hamar ringte ditt nummer.

På Lotto.no er konkurransen åpen fram til og med 17. juni. En jury velger ut tre heldige personer som får feire som en ekte millionær. 

Feiret med et glass vann

Siden Lotto-oppstarten i 1986 har Telefonen fra Hamar formidlet millionbudskapet 6.001 ganger - som igjen har medført 6.001 feiringer. Med så mange millionærer sier det seg selv at feiringene har et vidt spenn; fra helt nedtonet til det litt mer energifulle. Se bare på disse eksemplene fra Norsk Tippings millionærundersøkelse 2017: 

  • Jeg feiret med et stort glass cola (mann fra Møre og Romsdal)

  • Jeg løp 5 kilometer på tredemølle (mann fra Troms)

  • Jeg og min datter feiret med et glass vann hver (kvinne fra Møre og Romsdal)

  • Jeg spanderte en helaften på byen med 20 venner (mann fra Aust-Agder)

  • Jeg kjøpte meg en Arne Jensen-stol (Egget), og tok med ungene på restaurant (kvinne fra Hordaland)

Det er ca. 13 millioner kroner i Lottos førstepremiepott - levér her før lørdag 16. juni kl. 18.00!

- Folk er forskjellige, og dermed blir feiringene også forskjellige. Det er det som er så morsomt med denne konkurransen; vi ser for oss å få inn et bredt spekter av forslag, sier vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping. 

- Ikke som andre feiringer

På konkurransesiden er eksempler fra tidligere millionvinneres feiringer lagt ut. Det er fullt mulig å kopiere disse, og feire på mer eller mindre samme måte. Men selvfølgelig: En helt egen idé om hvordan det skal feires kan også sendes inn. 

- Hvordan velges de tre vinnerne ut?

- En jury går gjennom samtlige bidrag, og velger tre vinnere basert på valgte feiringer og begrunnelsen for disse. Originalitet og kreativitet vektlegges, i tillegg til at feiringene skal passe inn under uttrykket "Lotto-feiringer er ikke som andre feiringer". Konkurransevilkårene er for øvrig listet opp på konkurransesiden Lotto.no, svarer Roterud Mathisen - og legger til: 

- Premieverdi for hver av vinnerne blir fastsatt i forbindelse med gjennomføringen, og har en øvre ramme på 100.000 kroner. 

Hva venter du på? Fortell oss hvordan DU ville feiret!

(Vinnersannsynlighet sju rette i Lotto er ca 1:54 mill. per rekke).

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler