lotto

Konkurranse: Nå kan du feire som en ekte Lotto-millionær

Sjekk hvordan Lotto-millionærene feirer gevinsten sin. Og bli med i konkurransen, der du kan vinne en ekte Lotto-feiring - uten å være millionær!  

NUMMER 6000: Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen ringer Lotto-millionær nummer 6000. Vi feirer det runde tallet med å la flere få oppleve en skikkelig Lotto-feiring.Illustrasjon: Per Høj
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:15. juni 2018Endret:2. januar 2023

Hva ville du gjort om du ble Lotto-millionær? Fridd til kjæresten, spandert en helaften på vennene dine, slått til med ei baconpølse på bensinstasjonen, reist rett på ferie eller kjøpt nye, dyre turklær?

Alt dette er eksempler på hvordan ekte Lotto-millionærer har feiret sin milliongevinst. I forbindelse med at Lottofeirer å ha passert hele 6000 Lotto-millionærer, kan du være med i konkurransen om å vinne din helt egen Lotto-feiring.

Alt du må gjøre er å gå inn på lotto.no, velge feiringen du har mest lyst på eller legge inn ditt eget forslag og begrunne hvorfor nettopp du bør vinne. Det er både enkelt og gratis å delta.

  • Bli med på konkurransen HER!

Feiret med to knekkebrød

Det finnes flere artige eksempler på hvordan Lotto-spillere har feiret at de er blitt millionærer. Her er eksempler hentet fra Norsk Tippings millionærundersøkelse:

  • Feiret med en øl og to knekkebrød. (Lotto-millionær fra Sunndal)

  • Smilte fra øre til øre. Tårene rant av glede. Adrenalinkick. Jeg drakk opp resten fra en pappvin i kjøleskapet, mannen feiret med en sigar. (Lotto-millionær fra Halden)

  • Hadde egentlig ikke noe utpreget feiring, men fylte full tank på bilen. (Lotto-millionær fra Enebakk)

  • Jeg måtte løpe fem kilometer på tredemølla. (Lotto-millionær fra Troms)

  • Jeg kjøpte meg en Arne Jensen-stol (egget), og tok med ungene på restaurant. (Lotto-millionær fra Hordaland)

- Folk er forskjellige, og dermed blir feiringene også forskjellige. Det er det som er så morsomt med denne konkurransen; vi ser for oss å få inn et bredt spekter av forslag, sier vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping.

Slik velges vinnerne ut

 Vinnerne i konkurransen velges ut av en jury som går gjennom samtlige bidrag.

- Disse velger tre vinnere basert på valgte feiringer og begrunnelsen for disse. Originalitet og kreativitet vektlegges, i tillegg til at feiringene skal passe inn under uttrykket "Lotto-feiringer er ikke som andre feiringer". Konkurransevilkårene er for øvrig listet opp på konkurransesiden Lotto.no, svarer Roterud Mathisen - og legger til:

- Premieverdi for hver av vinnerne blir fastsatt i forbindelse med gjennomføringen, og har en øvre ramme på 100.000 kroner.

Hva venter du på? Fortell oss hvordan DU ville feiret!

(Vinnersannsynlighet sju rette i Lotto er ca 1:54 mill. per rekke).

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: 11 906 955

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022: 179 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2022: 298 (149 + 149 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 15 181 140 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler