United innendørs, på kunstgress og seks tidssoner borte

Manchester United har ennå ikke sluppet inn mål i Europa League. Fortsetter det innendørs, seks tidssoner unna, i Astana i dag kl. 16.50? Merk tiden!

NY SEIER? Manchester United møter Astana på bortebane torsdag - merk kampstart kl. 16.50 norsk tid.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:26. november 2019Endret:2. januar 2023

Ole Gunnar Solskjær tar med sitt Manchester United seks tidssoner østover for å spille nest siste kamp i gruppespillet i Europa League. Motstander er Astana, og kampen spilles i hovedstaden i Kasakhstan, som tidligere het Astana, men nå heter Nur-Sultan.

  • Se Astana - Manchester United på TV 2 Sport 1 torsdag kl. 16.50 - merk tiden - spill på kampen her

United leder gruppe L og er klare for avansement, men de røde kan sikre gruppeseieren torsdag hvis de slår Astana, samt at AZ Alkmaar senere på kvelden avgir poeng mot Partizan Beograd. United har 10 poeng på fire kamper og 5-0 i målforskjell. AZ ligger to poeng bak. I siste runde 12. desember møtes United og AZ på Old Trafford.  

Junior-tropp

Det er langt mellom de etablerte A-spillerne i troppen Solskjær har tatt med seg østover. Reisetid og tidsforskjell har gjort at de som i hovedsak skal spille Premier League-oppgjøret mot Aston Villa søndag, er igjen hjemme. Av "kjente" navn som er på plass i Kasakhstan kan vi nevne Jesse Lingard, Luke Shaw, Axel Tuanzebe og Mason Greenwwood. Keeper er Lee Grant.

Troppe er i det hele tatt meget ung med én 17-åring, seks 18-åringer og sju 19-åringer.

– Det handler om sunn fornuft. Vi har gjort det bra og er videre. Det gir oss muligheten til å gi førstelagsspillere som trenger det spilletid, som Axel, Luke og Jesse som kommer tilbake fra skader. Og det er en god mulighet til å gi Lee første kamp fra start, sa Solskjær på pressekonferansen ved ankomst Kasakhstan i følge united.no.

Her er stillingen i Europa League

Kunstgress og innendørs

Nur-Sultan/Astana er verdens nest kaldeste hovedstand (etter Mongolias) og det er meldt kaldt vær på de sentralasiatiske slettene torsdag - ti minus eller kaldere.

Heldigvis spiller Astana på en flott stadion med bevegelig tak, og rapportene sier at det blir lukket torsdag. Da blir det antagelig en hyggelig temperatur under kampen, men det er verdt å merke seg at underlaget er kunstgress.

Engelsk frykt for været har uansett gjort at spillere og leder er blitt rådet til å oppholde seg maksimalt ti minutter sammenhengende utendørs under oppholdet i Kasakhstan.

Øresund-avansement?

Det er altså to kamper igjen i gruppespillet i Europa League. Rosenborg er dømt til å komme sist i sin gruppe etter fire tap, men både Ståle Solbakkens FC København og Uwe Röslers Malmö FF ligger bedre an. Naboene fra hver sin side av Øresund spiller i samme gruppe, og begge kan gå videre.

Det forutsetter at Malmö slår Dynamo Kiev, og at FCK helst slår Lugano. I siste runde møtes FCK og Malmö i Parken.

Her er stillingen i Europa League 

Relaterte artikler