Jakter sitt første landslagsmål

Han har dunket inn mål for RB Salzburg hele denne sesongen. Nå jakter Erling Braut Haaland sitt første mål for A-landslaget.

SPISSDUO: Erling Braut Haaland (t.v) og Joshua King står trolig på topp sammen for Norge fredag.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:13. november 2019Endret:2. januar 2023

Selv om han har vært på alles lepper denne høsten, har vi ikke fått se Erling Braut Haaland skinne for landslaget - ennå.

19-åringen står bokført med to landskamper. Mot Færøyene og Malta får vi trolig se han på topp sammen med Joshua King.

Duoen har ikke spilt mye sammen. De fikk en time sammen på topp mot Malta og det siste kvarteret mot Sverige da Haaland kom inn.

Men forrige samling manglet Champions Leagues toppscorer. Nå er 19-åringen, som har scoret 26 mål denne sesongen, tilbake.

Scorer Braut Haaland? Spill på Langoddsen!

Beina plantet på jorda

- Jeg visste det var mulig, men jeg skal være så ærlig å si at det har gått litt over forventningene med Champions League og sånt. Jeg skal ikke nekte for det. Men jeg vet at jeg er god selv, så det er bare å fortsette, sier Braut Haaland til TV 2.

Fredag 18.00: Norge - Færøyene, direkte på TV 2.

Her finner du kampen på Langoddsen!

Alt tyder på at vi får se ham på topp sammen med Joshua King fredag kveld.

- Jeg håper han holder beina plantet på jorden. Han kan ikke regne med å score ett eller to mål i snitt per kamp gjennom hele karrieren. Man skal være så realistisk som mulig, og han gir et inntrykk av å være realist, sier Lagerbäck til TV 2.

Norges EM-sjanser

Oppgjørene mot Færøyene og Malta er de siste i denne kvalifiseringen. Med full pott ender Norge på 17 poeng. Skal Norge kapre 2. plassen bak Spania må virkelig alt klaffe.

Sverige (15 poeng) er i førersetet om å ta følget til EM-sluttspillet. Romania (14 poeng) følger hakk i hæl. Fredag kveld møtes lagene i Romania. Skulle de spille uavgjort og Sverige taper mot Færøyene i den siste kampen, samtidig som Romania taper mot Spania, kan Norge snike seg forbi.

Uansett kommer det en ny mulighet for Norge til våren. Da er det Nations League-playoff om de siste EM-plassene.

Relaterte artikler