Liverpool - City søndag: Klopp fra 8.plass til gull på 4 år?

Det er litt over tre år siden Liverpool og Jürgen Klopp ble nummer 8, men med seier mot Manchester City søndag, vil klubben ta et solid steg mot sin første ligatittel på 30 år.  

RØDT ELLER LYSEBLÅTT: Hvem går seirende ut av søndagens storkamp på Anfield?Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:6. november 2019Endret:2. januar 2023

Skal det endelig lykkes for Liverpool? Ikke siden 1990 har ligatittelen havnet på Anfield. Forrige sesong var de helrøde så nær som det i praksis går an uten å vinne, og skulle det bli seier mot Manchester City, vil Liverpool ligge bedre an enn de noen gang gjorde forrige sesong.

Her finner du Premier League-tabellen

Ledet med sju i fjor

Liverpool ledet med sju poeng etter 20 serierunder 2018/19. Vinner de søndag er det ni poeng ned til City, uten at Pep Guardiola & co. kommer til å gi opp resten av sesongen av den grunn.

For ordens skyld, skulle City tape, kan både Leicester og Chelsea passere og ligge åtte poeng bak Liverpool.

I skrivende stund gir Liverpool 1,75 i odds som vinner av Premier League, mens Manchester City står i 2,00. Tredjefavoritter er Chelsea og Leicester, som nå gir 35 ganger pengene hvis de tar tittelen i mai neste år.

Se Liverpool - Manchester City på TV 2 Sport Premium søndag kl. 17.30 - spill på kampen her

Fra gull til tull

Det er kanskje litt hardt å skrive at det Liverpool har drevet med siden 1990 er tull, men sammenlignet med de eventyrlige 80-årene har det ikke vært mye å skryte av de siste tre ti-årene. Vi skal selvsagt ikke se bort fra to Champions League-triumfer, men i den engelske ligaen har Liverpool - med noen få hederlige unntak - vært langt unna tittelen.

På 1980-tallet vant Liverpool ligaen seks ganger og ble nummer to tre ganger. Så startet de et nytt ti-år ved å vinne i 1990, men etter det har det vært stopp. Nærmest bom stopp.

Relaterte artikler