Liverpool-toget er i ferd med å gå - bør slå Manchester City

Jürgen Klopps menn er i ferd med å bli kjørt av lasset med tanke på et nytt Premier League-trofé. Med tap mot Manchester City søndag, står Liverpool så å si hjelpeløse igjen på perrongen.

FLYR HØYT: Manchester City kan med seier feste et godt grep om ligaledelsen.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:5. februar 2021Endret:2. januar 2023

For de mange Liverpool-supporterne i Norge, må det være ganske deprimerende å se formutviklingen laget har hatt den siste tida. På de seks siste kampene (inkludert cup) har det blitt kun to seire (mot Tottenham og West Ham), mens ett uavgjort og tre tap har gjort at håpet om et nytt seriegull begynner å glippe.

Onsdag gikk Merseyside-gutta på sitt andre hjemmetap på rad, da Brighton vant 1-0. Liverpool har med det ikke scoret på Anfield siden 27. desember.

Liverpool - Manchester City på Oddsen - kampstart 17.30 søndag

Vanvittig City-rekke

For Pep Guardiolas Manchester City er tendensen en ganske annen. På det 13 siste kampene (alle turneringer) har det blitt utrolige 13 seire. Tar de blå sin 14. seier på rad, kan de feste et solid grep om tabelltoppen. City  har én kamp mindre spilt enn Liverpool, men likevel sju poengs forsprang. De røde - på 4. plass - kan havne ytterligere utenfor «pallen» med tap.

Overfor engelsk presse gir Citys Raheem Sterling litt av forklaringen på at de nå står med 13 strake: 

- Vi har selvtillit etter å ha klart å kjempe oss til seire. Det vil ikke alltid være festfotball, men vi har fått resultater de siste ukene. 

- Stanger og stanger

Mens det i Manchester nå snakkes om at det kan bli et oppgjør mellom City og United med tanke på PL-trofeet, er det litt andre toner som preger praten om Liverpool. 

– Det er ingen tvil om at det sitter mentalt, kommenterte Michael Owen om sitt gamle lag etter tapet mot Brighton - og la til:

- Når man sliter, begynner man å tvile. Tvile på seg selv, på lagkameratene. Til slutt blir et som en ekstra bagasje på skuldrene dine, og man stanger og stanger. Man starter å stille spørsmål og tvile på alt. Det er mentalt slitsomt. 

Her er samtlige Premier League-kamper denne helga

Lørdag

Søndag

(Den 23. serierunden avsluttes med oppgjøret Leeds - Crystal Palace mandag kl. 21.00)

Relaterte artikler