Liverpool trenger et nytt Europa-mirakel

0-3 har endt i gull for Liverpool tidligere, men veien til finale-avansement har aldri sett tøffere ut. Se kampen på TV 2 i kveld!

MIRAKEL-TID: Liverpool trenger et lite mirakel for å ta seg videre i Champions League.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:6. mai 2019Endret:2. januar 2023

Utgangspunktet før tirsdagens retur kunne knapt vært tøffere for Liverpool.

Barcelona påførte Liverpool tre baklengsmål og katalanerne er nær sin første Champions League-finale på fire år.

Hva tror du før semifinalen? Spill på Langoddsen!

21.00: Liverpool - Barcelona, direkte på TV 2 (hovedkanalen)

Mirakel-tid

Liverpool-fansen håper på et aldri så lite mirakel tirsdag kveld, og Liverpool har kommet tilbake fra 0-3 tidligere.

I 2005-finalen mot AC Milan lå Liverpool under med 0-3 til pause. Seks magiske minutter i 2. omgang sørget for 3-3. Og i straffesparkkonkurransen var Liverpool best. Dermed ble det gull for 14 år siden.

Samme sesong var de på vei ut allerede i gruppespillet. Olympiakos ledet i den siste gruppespillskampen som Liverpool måtte vinne, og Liverpool vant 3-1 etter en scoring av Steven Gerrard.

Skjedde i fjor

En som vet at det er mulig å hente tre mål på Barcelona er Liverpool-keeper Alisson Becker. For situasjonen er ikke veldig ulik fjorårets kvartfinale mellom Roma og Barcelona.

Da vant Barcelona 4-1 i det første oppgjøret på Nou Camp. Men i den italienske hovedstaden vant Roma 3-0 i returen. Dermed slo de ut Barcelona på bortemål.

Sparte hele laget

Barcelona har allerede vunnet den hjemlige serien denne sesongen. Derfor sparte de hele laget i helga. Det endte med et 2-0-tap mot Celta for reservene.

En som ikke er klar for oppgjøret på Anfield er Ousmane Dembélé, som måtte ut med skade etter seks minutter i første møte, og er derfor ikke tilgjengelig tirsdag.

For Liverpool-mannskapet ble det ikke noe hvile i helga. Newcastle måtte slås for at håpet om ligagull skulle leve, og det endte med seier etter en sein dødballscoring.

Liverpool må tirsdag klare seg uten Roberto Firmino. Det er også mulig at Mohamed Salah er ute. Egypteren gikk av banen i helga med noe som så ut som en hjernerystelse. Omfanget av skaden er ikke kjent.

Hva tror du? Spill på Langoddsen!

Relaterte artikler