lotto

Lørdag er det dobbel førstepremiepott på ca. 30 mill. i Lotto

Lørdag er det klart for en Lotto-trekning litt utenom det vanlige. Vi gjør oss klare for Gulltrekning i Lotto!

BLÅST OPP: Siden ingen prikket inn sju rette forrige lørdag, har førstepremiepotten blåst seg opp skikkelig, konstaterer Lars Hullberg og Pie Skagsoset-Norseng i Norsk Tipping. Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:21. september 2023Endret:22. september 2023

Det har bare hendt én gang tidligere i år, og lørdag 16. september skjedde det igjen: Ingen hadde alle sju rette i Lotto.

Dermed tar vi med oss hele førstepremiepotten fra forrige uke inn i lørdagens trekning – og hva får vi da?: Jo, dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner. Vi kaller det Gulltrekning.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Rundt fire ganger i året

Vi får Gulltrekning rundt fire ganger i året. Det er likevel slik at dette alltid vil være like tilfeldig som hvilke tall som blir trukket ut i Lotto.

Slik har de siste fem Lotto-årene sett ut på Gulltrekningsfronten:

ÅrAntall Gulltrekninger
20224
20214
20203
20196
20183

– Vi skal feste til lyset blir skrudd av igjen

Vi må tilbake til 25. mars for å finne forrige Gulltrekning i Lotto. Da endte fire ferske Lotto-millionærer opp med over 7,7 millioner kroner hver og en Telefon fra Hamar.

En av dem var en mann i 60-årene fra Fredrikstad i Viken. Han hadde besøk av familie samme kveld og hadde vet et uhell satt mobilen på lydløs. Utover kvelden oppdaget han plutselig et par ubesvarte anrop fra Norsk Tippings vinnernummer ...

– Jeg har vært inne og smugtitta på resultatet, flirte mannen da vi fikk kontakt med han sent samme kveld.

– Dæven knøtte, det kommer godt med, lo vinneren, og fortalte videre om god stemning i stua da han innså at han var blitt Lotto-millionær.

– Champagnekorkene fløy fort da. Vi skal feste til lyset ute blir skrudd på igjen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Samme prosedyre – dobbel pott

Lørdag klinker vi altså til igjen. Lotto-trekningen går som den pleier: Sju hovedtall og ett tilleggstall trekkes, og det gjelder å ha alle de sju hovedtallene rett.

Likevel: Med dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner, er det lov å se litt ekstra frem til nettopp denne Lotto-trekningen. Det gjør i hvert fall vi!

Dobbelt lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler