lotto

Lørdag kan bli din beste dag

Lørdag tromler vi 34 tall i full fart og trekker syv av dem (pluss ett tilleggstall). Deretter fordeler vi 14 millioner på en eller flere Lotto-millionærer. Lørdag kan bli din store dag hvis du spiller Lotto.  

LOTTO: Lørdag braker det løs igjen. En eller flere med syv rette tall blir Lotto-millionær. Hva er din drøm?ColourboxColourbox
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:17. februar 2020Endret:2. januar 2023

Lørdag kan du bli millionær.

22. februar er det igjen Lotto-trekning på NRK1.

Spiller du Lotto er kan du vinne hele 14 millioner kroner. Vinner du er det bare fantasien som setter grenser. 

Spill Lotto her!

Ny uke - nye milliongevinster

Bærer du på en drøm om å vinne? Du er ikke alene!  I fjor ble 329 nordmenn Lotto-millionærer og det er ny norsk rekord for antall Lottomillionærer på ett år.

Det er snart 34 år siden den første Lotto-sendingen gikk av stabelen - 19. april 1986, og den gang var det faktisk ingen som hadde 7 rette, så da fikk vi Gulltrekning (jackpot) uka etter. Siden den gang har tusener av Lotto-spillende nordmenn blitt Lottomillionærer og fulgt trekningen på NRK. 

Spill Lotto her!

Drømmer og glede

Det har vært tusenvis av drømmer som har blitt realisert med Lotto-premier gjennom årene, men noen har vært svært originale. Lotto-millionæren Halfdan, fra Solund i Sogn bygget vei til den veiløse grenda si for halve Lotto-premien, og så tok han lappen og kjøpte bil. 

I 2012 ble SuperLotto-trekningene innført og 22. desember 2012 vant en mann fra Akershus hele 46 millioner kroner i SuperLotto. Det er rekord for Lotto-millionærer i Norge. 

I dag har vi Supertrekning hvor vi trekker ut en rekke spillere hvert kvartal som vinner en million hver. Trekningen skjer ut fra alle rekker som har vært levert i Lotto siden sist Supertrekning. 

Spill Lotto her!

- Neida, vi lever som før

Mange tror at Lotto-millionærer går helt crazy bananas når de vinner, men nei. 86,8% av millionvinnerne sa i Norsk Tippings  store millionærundersøkelse  at de ikke hadde lagt til seg noen nye vaner eller foretatt livstilssendringer siden de vant. Lotto-millionærer er altså ganske like som andre ikke-millionærer.*

69% av millionvinnerne deler premien sin med andre. De som drar mest fordel av dette er barna, som 71% av de som har delt, har gitt til. Norsk Tippings millionvinnere bruker oftest premien sin til å betale ned på lån. 57,8% av vinnerne gjør dette, men vinnerne er også glade i bil – 52,3% har kjøpt ny bil, og både Volkswagen, Toyota og nå sist Mercedes har vært på biltoppen for Lotto-millionærer.* 

81,6% av millionvinnerne sier de har brukt millionpremien til å oppfylle en drøm de har hatt. Det er drømmebilen, drømmehuset og drømmeferien som oftest går i oppfyllelse.*

Lykke til!

Spill Lotto her

(Sannsynligheten for å få sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke.)

*Tall basert på svar fra 422 av de 4.406 spillerne som vant millionpremier hos Norsk Tipping i perioden 2004 – 2015. Feilmargin: +/- 4,5%. 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler