lotto

Lørdag ringer vi 24 nye Lotto-millionærer

Supertrekning-laget er klar til innsats. Lørdag skal de ringe 24 nye Lotto-millionærer. Minst.

RINGEKLARE: Ola. Pernille, Pie og Atle gleder seg til å ringe nybakte Lotto-millionærer lørdag.Sverre Houmb
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:17. juni 2019Endret:2. januar 2023

Lørdag 22. juni er det klart for Supertrekning i Lotto. I potten ligger det over 24 millioner kroner, og det betyr at vi skal trekke ut 24 Lotto-spillere som vinner 1 million kroner hver.

Lotto-høydepunkt

- De fire supertrekningene er høydepunktene i Lotto-året. Å ringe så mange Lotto-millionærer i løpet av én kveld og gjøre så mange mennesker glade, er et privilegium. Vi gleder oss til oppdraget på årets nest lyseste kveld, sier Norsk Tippings Supertrekning-kvartett Ola Thorset, Pernille Storholm Skaret, Pie-Christine Norseng Skagsoset og Atle Onsrud Jensen. 

De er klare dagen etter sommersolverv, eller solsnu om du vil.

Spill Lotto her før lørdag kl. 18.00

Kort om Supertrekning:

  • Forrige Supertrekning var påskeaften. Alle Lotto-rekker du har levert i de ni ordinære trekningene etter det og fram til og med 22. juni, er også med i Supertrekningen.

  • Hver rekke du har levert, er ett lodd i Supertrekningen. Dersom du for eksempel leverer en kupong med ti rekker hver uke, har du 90 lodd i den kommende Supertrekningen.

  • Til sammen er det rundt 130 millioner rekker med i trekningen, så med 24 vinnere, blir vinnersannsynligheten cirka 1:5,5 mill. pr. deltakende rekke.

7 rette?

I tillegg til Supertrekningen er det selvsagt også en helt vanlig Lotto-trekning, hvor den store premien venter den eller de som får sju rette. I førstepremiepotten antar vi at det vil ligge rundt 16 millioner kroner.

Så får vi se hvor mange som deler den potten.

Les her hvor ofte vi har fått de forskjellige antall Lotto-millionærer

Hvem får din grasrotandel? Gi bort sju prosent av innsatsen uten at det går utover din premie eller vinnersjanse! Les mer HER.

(Vinnersannsynligheten for sju rette i Lotto er 1:5,4 millioner pr. rekke. Sjansen for å blir en av millionærene i Supertrekning er 1:5,5 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler