lottovinnerhistorie

To ferske Lotto-millionærer vant over 7,2 mill. hver

To kvinner hadde alle sju rette på sine Lotto-kuponger og delte dermed premien på over 14 millioner kroner. Slik reagerte de da de fikk millionbeskjeden.

MILLIONREKKE: Denne tallrekka gjorde to heldige damer til Lotto-millionærer lørdag kveld.Tina Wasa Kartomten
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:30. juni 2022Endret:3. januar 2023

Det var to kvinner, henholdsvis fra Rogaland og Fauske i Nordland, som etter trekningen lørdag kveld kan kalle seg Lotto-millionærer. 

7 246 060 kroner er den nøyaktige summen som de sikret seg hver.

Vi tok telefonen fatt og overrasket dem begge med den over gjennomsnittet hyggelige nyheten – og slik reagerte de:

Kvinne i 70-årene fra Rogaland

- Oi ... Kan jeg tro på dette da? spør den nybakte millionæren fra Rogaland når vi ringer for å gratulere. 

Kvinnen, som ønsker å være anonym, hadde sett Lotto-trekningen på tv, men var fortsatt ikke helt sikker på om hun kunne tro på det. 

- Det er helt utrolig. Jeg er skjelven. Dette hadde jeg ikke ventet, forteller rogalending nervøst og glad.

Kvinnen skal dele premien med en venn hun pleier å levere Lotto sammen med. Ut over det er hun hemmelighetsfull rundt hva gevinsten skal gå til.

En ting hun likevel er sikker på er at hun skal levere en ny Lotto-kupong over helgen. 

- Jeg tenkte på det så sent som for noen dager siden at 5-ukers kupongen min i Lotto går ut etter denne uken, så jeg må huske å kjøpe ny til neste uke, ler den nybakte millionæren som er glad for at kupongen var gyldig ut uken.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt hos Extra Klepp Stasjon.

Kvinne fra Fauske

Vinneren fra Fauske satt hjemme og så fotballkampen mellom Bodø Glimt og Odd da Telefonen fra Hamar ringte. Hun hadde derfor ikke fått med seg Lotto-trekningen samme kveld, men da vi avslørte hvorfor vi tok kontakt ble det brått stille i den andre enden før hun etter hvert fikk pusten tilbake:

– Det går ikke an? Går det an? Herregud, dette hadde jeg aldri trodd skulle skje. Jeg håper jeg overlever kvelden og natten, ler den ferske Lotto-millionæren.

Selv om det kanskje kan være fristende å skeie ut med en så trivelig premie, var fauskekvinnen opptatt av å tenke både fornuftig og på andre rundt seg.

– Jeg har barn, og drømmen har alltid vært å overføre noe til deres konto uten at de vet det. Men jeg tror ikke jeg klarer å holde meg, humrer hun.

– Det er viktig å ikke miste hodet og tenke fornuftig, slik at det kommer noe godt ut av det. Jeg har flere som jeg kunne tenke meg å dele litt med, og nå får jeg anledning til det.

Fauskeværingen har spilt med samme rekke i mange år, men aldri før opplevd å vinne noen store summer før nå. Da vi spurte hva hun skulle bruke resten av kvelden på, kom det kjapt:

– Jeg fulgte jo med på fotballkampen, men den ble litt mindre interessant nå. Dere trenger ikke ringe mer hit i hvert fall, nå må noen andre få telefonen neste gang, avslutter den sympatiske Lotto-millionæren.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på Norsk Tippings nettside.

Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 2. juli:

6 - 7 - 9 - 10 - 12 - 25 - 33

Tilleggstall: 4

Vi gratulerer de heldige vinnerne!

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Rundt tre millionærer hver lørdag

I snitt vinner rundt tre Lotto-millionærer hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer. Hvor mange millionærer får vi lørdag 9. juli? Det vil tiden vise. Da vil det igjen ligge ca. 14 millioner kroner i potten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler