lotto

Hvem blir sommerens første Lotto-millionær?

Sommeren er i gang for fullt, men Lotto-lotteriet tar ikke sommerferie. Til lørdag er det igjen trekning med ca. 14 millioner kroner i potten.

LOV Å HÅPE: Vinnersjansen er lik for alle, men en ting er sikkert: leverer man ikke kupongen, blir den lik null.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:1. juni 2021Endret:3. januar 2023

Sola stråler, fugleungene ramler ut av redene i hopetall, og helgens Lotto-trekning er som vanlig i rute. Leverer man kupongen før spillefrist, sikrer man seg en sjanse på en del av Lotto-kaka. Dersom man er ekstremt heldig, kan man sågar sikre seg hele. Sist gang det skjedde var 6. februar, da en mann fra Jevnaker tok hele potten alene og vant ca. 15,2 millioner kroner mens han fortsatt var på jobb.

- Jeg hadde egentlig tenkt til å kjøpe nytt batteri på den bilen jeg har, men nå tror jeg jammen det rundt batteriet blir nytt også, humret han da Norsk Tipping ringte.

God stemning

Under forrige Lotto-trekning gikk Telefonen fra Hamar til tre heldige spillere i Troms, Rogaland og Oslo, som hver ble ca. 4,7 millioner kroner rikere over helga. Dette var til stor glede for samtlige, men kanskje spesielt for mannen til oslokvinnen, som knapt kunne tro sine egne ører da han fikk videresendt mobilen:

- 4,7 millioner? Det er helt i orden! Hadde du vært her nå, skulle du fått et ordentlig kyss, covid eller ei!

Vinneren selv kunne fortelle at hun hadde spilt Lotto lenge, men at hun akkurat hadde hatt et opphold på noen uker.

- Jeg sa til mannen da jeg la inn kupong at "nå blir vi millionærer" - og så ringer du!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ny lørdag - nye vinnere

For de som ønsker seg litt spenning i hverdagen uavhengig av hvor de holder til, går Lotto-trekningen året rundt på NRK1 lørdag kl. 19.45.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler