lottovinnerhistorie

To personer vant over sju millioner i Lotto

Kun to personer hadde sju rette og vant med det 7,3 millioner hver seg.

VANT OVER SJU MILLIONER: To personer hadde sju rette.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:3. oktober 2020Endret:2. januar 2023

Oktobers første Lotto-trekning gjorde to personer til Lotto-millionærer.

De to delte med det førstepremiepotten og vant 7 378 130 kroner hver.

Dette er de to heldige:

  • Kvinne fra Melhus i Trøndelag. Vant på en 5-ukers levert på mobilen.

  • Mann fra Stavanger i Rogaland. Vant på en kupong levert på mobilen.

Spillefrist Lotto er hver lørdag klokken 18.00.  Følgende tall ble trukket ut: 12 - 2 - 5 - 27 - 28 - 13 - 19 Tilleggstall: 26.

Var klar over gevinsten

Kvinnen fra Melhus vant litt ekstra i tillegg til førstepremien. Hun hadde nemlig også sju rekker med seks rette på. Dermed ble den totale premien på 7 403 190. Da Norsk Tipping ringte den heldige kvinnen klokken 20.00 lørdag kveld var hun allerede klar over premien på over sju millioner. - Det er ikke så ofte jeg ser Lotto-trekninga på tv. Men i dag passet det. Da måtte jeg nesten sjekke tallene mine også. Det passet meget bra, sier kvinnen. - Akkurat nå er helt skjelven. Pulsen har fått seg en solid økning. Mannen min sitter og tørker svetten ved siden av her, ler vinneren. Hun har spilt på de samme tallene i en årrekke. Aldri før har de gått inn.  - Det er bursdager i familien som tallene stort sett er, forteller hun. Nøyaktig hva premien skal gå til har hun ikke bestemt seg for. - Det blir å kvitte seg med gjeld. Så skal jeg dele med familien.

Vant på hytta

- Hæ? Kødder du? Å herregud! 7 millioner? Det er ikke tull? Mannen fra Stavanger kunne nesten ikke tro beskjeden han fikk, da Norsk Tipping ringte for å overbringe den gode nyheten. Den sjokkerte mannen var på hyttetur med familien da han fikk Telefonen fra Hamar. Det ble full jubel i bakgrunnen da resten av følget forstod hva som utspant seg over telefonlinja. Spillefrist Lotto: Lørdag 18.00 - Jeg vet ikke hva jeg skal si, svarer han mellom latteren på spørsmål om hva han føler nå. "Norsk Tipping" lyste opp på mobildisplayet da mannens telefon ringte. Hans første reaksjon var at det måtte være noen som tullet med ham. - Dette er det sykeste jeg har opplevd. Jeg leverte inn tre kuponger tidligere i dag. Én lykkekupong og to tilfeldige.  Da han blir spurt om hva han tenker å bruke pengene på, svarer han: - Vi satt faktisk og diskuterte tidligere i dag - hva vi ville ha gjort dersom vi vant milliongevinsten. - Vi kom frem til ny hytte i hvert fall, og ny bil. Så blir det å slette gjeld. I løpet av telefonsamtalen med Stavanger-mannen blir Norsk Tipping satt på høyttaler. Det er liten tvil om at stemningen i hytta har steget til godt opp i taket. Det er latter og gledesrop om hverandre. Svaret på hva de skal bruke resten av kvelden til, kommer derfor ikke som noen overraskelse. - I kveld blir det feiring. Det er det ingen tvil om. Norsk Tipping gratulerer kveldens heldige med premien.             

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler