lottovinnerhistorie

Ble Lotto-millionær på lykkekupongen: Vant 14 mill.

Mens han satt og så på Lotto-trekningen sammen med kona gikk det sakte men sikkert opp for mannen fra Bodø at det var han som var kveldens eneste med 7 rette, og at han nettopp hadde sikret seg 13,9 millioner kroner i premie.

PEN SUM: Omtrent 14 millioner kroner er nå på vei inn på konto hos den ferske Lotto-millionæren fra Bodø.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:4. juni 2022Endret:3. januar 2023

Alenevinnerne i Lotto tikker inn. På terskelen til sommerferien klarte én heldig mann fra Bodø, som eneste spiller, å gjette 7 rette i Lotto. Dagen før hadde han lagt inn to lykkekuponger, og en av de traff så det sang: Nå er 13 945 305 kroner på vei til vinneren i nord.

– Burde nesten kutte ut hele greia

Det var en noe lamslått vinner som tok telefonen da Norsk Tipping ringte. Han hadde sett hele trekningen på tv og selv innsett underveis at det var nettopp hans rekke som akkurat hadde gått inn.

– Jeg vet hvorfor du ringer, var det første han sa–forståelig nok med ganske mye skjelving i stemmen. Nå var han blitt Lotto-millionær.

– Jeg pleier å følge med, så jeg vet at det er mine tall som kom på i kveld. Jeg måtte vise dem til fruen, så hun ble sittende der og stirre sammen med meg. Jeg vet knapt hva jeg skal gjøre, sier bodøværingen med en sjokkert liten latter.

– Du vant altså på en lykkekupong du la inn i går?

– Ja, jeg la inn to. Så nå spørs det vel om jeg må kutte ut hele greia, siden flaksen er brukt opp, spøker den perplekse vinneren, før han kommer på:

– Nei forresten, jeg må jo fortsette å støtte Bodø Glimt [via Grasrot-andelen, red.anm].

Premieplaner

På spørsmål om hva han tenker premiepengene vil gå til, er det igjen fruen den forundrede bodøværingen snur seg mot.

– Vi har ikke rukket å tenke så mye på det, men hun har veldig lyst å reise litt i sommer. Hun skuer gjerne mot Kreta, opplyser han.

– Nå kan vi vel ta oss råd til det.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Vi gratulerer og ønsker god ferie.

Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 4. juni:

21 - 18 - 3 - 24 - 29 - 5 - 17

Tilleggstall: 14

Flere lørdags-heldige

Selv om det naturlig nok er Lotto-millionærene som opptar rampelyset på lørdagskveldene, er det ikke bare de som vinner. Hver lørdag sikrer over 300 000 Lotto-spillere seg stort og smått i de andre premiegruppene. Denne gangen var det for eksempel over 20 spillere som klarte å gjette seg til 6+1 rette og dermed sikret seg over 89 000 kroner hver.

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Nye sjanser neste lørdag

Lørdag 11. juni er det klart for ny Lotto-trekning. Der ligger som vanlig ca. 14 millioner kroner klare til å deles ut til den eller de som klarer 7 rette. Spiller man før spillefrist har man et lodd i hatten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler