lottovinnerhistorie

Delte Lotto-potten: Vant 7,4 mill. på bridgekveld

To heldige spillere hadde 7 rette under Lotto-trekningen 5. februar. En mann fra Lørenskog og en kvinne fra Ålesund kan nå ta fatt på neste uke vel vitende om at de begge har over 7 millioner kroner på vei inn på konto.

FLAGGSKIP: Lotto ble lansert i Norge 19. april 1986, og trekningen har vært fast på NRK siden året etter.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:5. februar 2022Endret:3. januar 2023

To heldige spillere hadde 7 rette lørdag 5. februar. Nå kan mannen fra Lørenskog og kvinnen fra Ålesund fritt titulere seg som Lotto-millionærer, men langt viktigere: De har begge sikret seg over 7 millioner kroner i premie, henholdsvis 7 442 920 kroner og 7 379 150 kroner for å være helt nøyaktig.

Ble Lotto-millionær ved bridgebordet

Mannen fra Lørenskog i Viken ble utålmodig på budskapet da han så at det var Norsk Tipping som ringte. Han var på bridgekveld hos venner da han oppdaget at det ringte fra Norsk Tipping.

– Nå må du komme til poenget her, insisterer han mens Norsk Tipping sjekker at vi har kommet til riktig mann. Deretter får han beskjeden om at han nettopp har vunnet snaue 7,4 millioner kroner.

– Åh, fy f***. Tuller du? Herregud, så deilig, utbryter han før Norsk Tippings utsendte må lese opp beløpet på høyttaler–til rungende jubel fra gjengen i bakgrunnen.

– Jeg var skråsikker på at her var det en kompis som hadde trukket i noen tråder for å lure meg. Nei, dette var deilig. Nå er det mange jeg må ringe her, ler han.

Har du noen planer for premien sånn umiddelbart?

– Den tenker jeg å dele med de som er her, sier han mens jubelen på nytt eksploderer bak ham.

Vinnerkupongen ble kjøpt via mobil.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Stor stemning i stua

Vinneren fra Ålesund i Møre og Romsdal ble også sjokkert da hun mottok Telefonen fra Hamar–forståelig nok, i et spill med en vinnersjanse på snaue 1:5,4 millioner per rekke.

– Mannen min sa at jeg måtte svare dersom det ringte fra Hedmarken for da kunne det være Lotto, forteller hun før hun legger til at hun trolig kommer til å kjøpe hus for noe av premien.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg ble helt skjelven her.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Spilleriet Ålesund.

Norsk Tipping gratulerer begge vinnerne!

Tallene

Lottorekka som gav oss to nye millionærer 5. februar så slik ut (i stigende rekkefølge):

7 - 15 - 17 - 22 - 29 - 30 - 33

Tilleggstall: 5

Nye muligheter neste lørdag

Neste Lotto-trekning er lørdag 12. februar, og kan sees på NRK1 klokken 19.50. Der ligger det som vanlig ca. 14 millioner kroner i 1. premiepotten. Joker-sjanser blir det også, for de som spiller det.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler