lottovinnerhistorie

Fem delte Lotto-potten: Vant 2,9 mill.

5. november – fem nye Lotto-millionærer. Tre menn og to kvinner sikret seg snaue 3 millioner kroner hver etter at de klarte å gjette seg til 7 rette på lørdagskupongen. Her er reaksjonene.

KVINTETT: I snitt gir en Lotto-trekning tre vinnere, men denne tallrekken sikret et par ekstra.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:5. november 2022Endret:4. januar 2023

Lotto-potten ble delt i fem under lørdagens trekning og sikret nøyaktige 2 961 630 kroner i premie til hver av de heldige vinnerne. 

Slik så ringelista til Telefonen fra Hamar ut:

  • Mann fra Lørenskog

  • Mann fra Namsos

  • Mann fra Gjøvik

  • Kvinne fra Hvaler

  • Kvinne fra Sarpsborg

Sjokkartet glede for vinner fra Lørenskog

Hos Lotto-millionæren fra Lørenskog ble det en kort første samtale: Han begynte nemlig bare å le før han sendte mobilen videre til sin svært forvirrede kone.

– Hva skjer nå? Lurer hun på etter at Telefonen fra Hamar har overbrakt millionbudskapet. I bakgrunn var det feststemning. – Kan du ringe opp litt senere når vi har fått summet oss?

Som sagt, så gjort – og heldigvis var det litt mer å hente på andre forsøk hos den glade vinneren fra Lørenskog.

– Jeg trodde ikke på deg da du ringte i sted, men jeg gikk i baren og kjøpte en sjampis likevel, ler den ferske millionæren, som likevel hadde delt nyheten med et par nære venner.

– Etter at du ringte første gangen, måtte jeg gå og sjekke i appen. Da jeg så 7 + 0 rette og 2,9 millioner kroner i premie … Jeg holdt på å svime av, utbryter den heldige, som nå håper på et boligbytte i nær fremtid.

– Vi har gått og fundert en stund på om vi burde, og nå kan vi jo kjøpe akkurat det vi har lyst på. Jeg går her og lurer på om jeg ikke bør klype meg selv hardt i armen. Vi fant på en av våre faste rekker, en Lykkekupong. Det føles helt utrolig, helt uvirkelig. Hva skal man si?

Han ler igjen: – Jeg tror ikke det blir noe særlig til jobb på meg i morgen.

Stemningen på topp hos vinner fra Namsos

Stemningen var allerede ganske så god hos vinneren fra Namsos. 60-åringen var i lystig lag da Telefonen fra Hamar ringte, og hadde allerede sjekket Lotto-kupongen i appen.

– Jeg har akkurat vist den til de rundt meg her før du ringte. Jeg har spøkt før om at jeg har vunnet så de trodde ikke helt på meg, men nå tror jeg de begynner å skjønne det, sier han muntert.

– Jeg begynner å bli varm i panna. Jeg tror jeg har feber, legger han til. I bakgrunnen steg volumet – her var det åpenbart flere som virkelig begynte å skjønne hva som foregikk.

Høres ut som det begynner å bli ganske god stemning nå?

– Ja, du må bare ta toget nedover og komme, ler den ferske milionæren.

– Dette kommer godt med. Jeg har pleid å si at jeg er glad jeg ikke vinner når det er under fem millioner, men jeg ble nok litt glad lell, avslutter han lurt.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Uvirkelig kveld for vinner fra Gjøvik

– Det føles helt vanvittig. Helt fjernt. Jeg rakk ikke telefonen første gang du ringte, så jeg sjekket i appen. Jeg sliter fortsatt med å tro på det, sier vinneren i 40-årene fra Gjøvik. Han hadde allerede delt nyheten med familien, og det var dermed blitt ganske god stemning i stua allerede før Telefonen fra Hamar endelig fikk bekreftet millionpremien.

– Hva jeg skal bruke premien er jeg litt usikker på, men man har da alltid noen biler som kunne vært byttet ut og litt husgreier å stelle med. Vi får sette oss ned her og ta et lite familieråd, sier den glade ny-millionæren.

Lattermilde minutter for vinner fra Hvaler

– Jeg så at det var dere som hadde ringt, sier vinneren fra Hvaler spent når Telefonen fra Hamar ringer for andre gang. Her satt latteren svært løst etter at millionbudskapet kom.

– Det blir vel bra, det, sier kvinnen glad og med et aldri så lite spørsmålstegn.

– Hjertet banker, kjenner jeg. Jeg sa til mannen min før du ringte opp igjen at «kanskje jeg har vunnet» men han vet ingenting ennå. Jøss bevares, ler hun.

Noen umiddelbare premieplaner hadde hun ikke, men: – Jeg har barn, så det kan jo hende jeg deler litt.

Hjertebank og kvalme for vinner fra Sarpsborg

– Mener du det? Stotrer kvinnen fra Sarpsborg når hun får millionbeskjeden.

– Er det sant? Jeg blir kvalm, jeg, sier hun og ler.

– Denne telefonen hadde jeg aldri trodd jeg skulle få. Jeg får hjertebank.

Har du noen planer for premien sånn umiddelbart?

– Jeg har gått og tenkt på at jeg gjerne skulle ha pusset opp et par rom, og så vil jeg nok tenkte litt på slekta, smiler hun. – For en god overraskelse å få på lørdagskvelden!

Vi gratulerer alle de ferske Lotto-millionærene!

Vinnerrekka

Kveldens Lotto-rekka så slik ut (i stigende rekkefølge):

8 - 9 - 17 - 18 - 21 - 33 - 34

Tilleggstall: 32

Alltid flere vinnere i Lotto

Det er ikke bare Lotto-millionærene som kan juble på lørdagskveldene: Over 300 000 Lotto-spillere sikrer seg store og små premier hver helg. For eksempel var det 18 spillere som fikk 6 + 1 rette og 116 100 kroner i premie. Over 400 spillere fikk 6 rette og vant 4 080 kroner.

Hvor mange klarer syv rette?

Lørdag 12. november er det igjen duket for Lotto med 14 millioner i potten. Skulle man ha syv rette på kupongen, vil man vinne hele eller deler av førstepremien.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler