lottovinnerhistorie

Lotto: 5,5 millioner-vinneren er nå funnet

- Jeg ble først redd for at det var en gratiskonkurranse og at jeg hadde misset muligheten for å bli med, men etter å ha sjekket skjønte jeg at vi hadde vunnet i Lotto, sier en blid dame fra Lindesnes som også hadde 7 andrepremier i tillegg til førstepremien og vant ca. 5,5 millioner. 

LOTTO: Lørdagens Lotto-trekning på Hamar ga oss tre nye Lotto-millionærer.Gro Synstad
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:5. desember 2020Endret:2. januar 2023

Det er tre steder i landet det ble jublet ekstra høyt i kveld.  Her finner du trekningsresultatene for Lotto

De tre heldige Lotto-spillerne delte førstepremiepotten, og vant 4 848 630 kroner hver, og er fra henholdsvis Nordland, Agder og Vestland.

Vinner fra Nordland

- Å herregud! Er det tilfelle? Hvor mye sa du jeg har vunnet? 4.848.630 kroner? Å herregud! Litt av en julegave, sier den glade vinneren fra Brønnøy.

- Vet du hva kjerringa sier? Nå slipper hun å kjøpe julegave til meg, sier han og flirer godt. Mannen sier at han ble nokså overveldet av å vinne nesten 5 millioner kroner. 

- Oioioioi! Ja jeg ble heilt satt ut. Vet du, jeg pleier aldri å ta telefoner som ser ut som et sentralbordnummer på kvelden, men  jeg så retningsnummeret og tenkte at det der er vel Hamar, sier den glade vinneren fra Brønnøy som trodde nattesøvnen ville få unngjelde for vinnergleden. 

- Ja det spørs om jeg får sove i natt. Dette var dagens, årets og livets julegave. I kveld tror jeg faktisk jeg skal ta meg en pils, en i hver fot. Johooooooo, sa mannen fra Brønnøy som ønsket å være anonym.

Vinner fra Vestland

- Å herregud, tuller du? Å herlighet! Men det var flott. Dette ble en fin lørdagskveld. Vi så på Maskorama nå rett før du ringte, sier kvinnen fra Kvinnherad.

- Jeg har spilt Lotto sånn av og på i lengre tid, men bare levert for en femtilapp de ukene jeg har spilt. Jeg har vel vunnet en og annen femtilapp også. Nå skal jeg betale ned litt gjeld, og gi litt til barna mine, sier den blide kvinnen som ønsker å være anonym.

Vinner fra Agder

Søndag oppnådde vi kontakt med ei blid dame fra Lindesnes kommune som altså vant ca 5,5, millioner i Lotto.
- Det har vært helt sykt, Jeg skjønner det ikke ennå helt, det er helt vilt. Jeg hadde lagret Norsk Tipping-nummeret for jeg har vært med på konkurranser og litt forskjellig hos dere og plutelig så jeg at det var flere ubesvarte anrop. Jeg ble først redd for at det var en gratiskonkurranse og at jeg hadde misset muligheten for å bli med, men etter å ha hatt sjekket skjønte jeg at vi hadde vunnet i Lotto, sier hun og ler godt. 

- Vi skal sikkert utbedre huset og justere bilparken vår litt, og jeg fortsetter i jobben som før, jeg er ikke typen som tar av, sier den blide damen fra Lindesnes som ønsker å være anonym. 

Kvinnen var den mestvinnende på Lotto-trekningen den 5. desember. Hun hadde 7 andrepremier i tillegg til førstepremien. Hun spilte på en manuelt utfylt kupong med tall som har relevans til familien, og vant  5 473 380 kroner totalt. 

Lørdagens Lotto-tall er: 16 - 11 - 23 - 2 - 14 - 26 - 12
Tilleggstall: 25

Nye muligheter 12. desember og førti ekstra muligheter for å bli millionær 19. desember.

Lørdag 12 desember er det igjen Lotto-treking, og du kan vinne cirka ca. 14 millioner kroner. Bli med på spenningen og leverer Lotto innen lørdag klokken 18.00, så kanskje det er du som får telefonen fra Hamar.

Helgen etter, lørdag 19 desember,  er det til alt overmål Supertrekning og da trekker vi 40 ny millionærer i tillegg til de ordinære Lotto-vinnerne,  så heng med frem mot jul hos Norsk Tipping. 

Lever Lotto her før Lørdag kl. 17.55 

Lykke til!

 Sak oppdatert 05.12.2020 kl. 14.47

            

Vinnersannsynlighet Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersannsynlighet for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 k

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler