lottovinnerhistorie

Mann fra Strømmen tok hele Lotto-potten: Vant 14,3 mill.

Over 300 000 Lotto-spillere vant en premie lørdag kveld, men det var kun én spiller som klarte å få til det gjeveste man kan i Lotto: å få alle sju rette på én og samme rekke.

MILLIONREKKE: Denne tallrekka gjorde én heldig mann til Lotto-millionærer lørdag kveld.Tina Wasa Kartomten
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:4. august 2022Endret:3. januar 2023

I snitt vinner rundt tre Lotto-millionærer hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer. Den første Lotto-trekningen i august ble derfor ikke helt etter gjennomsnittet: kun én heldig Lotto-spiller hadde full pott og sju rette. 

Alenevinneren i kveldens Lotto-trekning er en mann fra Strømmen i Viken. Siden ingen andre klarte å gjette seg frem til sju rette kan mannen glede seg over å ha vunnet hele kveldens førstepremiepott og nøyaktig 14 337 975 kroner.

Rørt og sjokkert

På tredje forsøk fikk vi tak i kveldens alenevinner i Lotto. Mannen hadde puslet ute i hagen med kona og ikke hørt telefonen som ringte.

- Jeg har ikke sett trekningen på tv, men jeg har vært inne i appen på telefonen. Det sto at jeg hadde vunnet en stor premie, sier mannen stille.

Mannen synes det er vanskelig å ta innover seg at han var alene om å ha sju riktige tall i lørdagens Lotto-trekning.

- Jeg er rørt. Det er fantastisk, sier mannen med skjelven stemme før han må gi telefonen videre til kona. 

- Han går bare rundt her og sliter nok litt med å tro på dette, forteller kona som må ta seg av pratingen.

Hun forteller at ektemannen kom ut på terrassen til henne med telefonen der det sto at han hadde vunnet over 14 millioner kroner i Lotto. Hun sier de begge slet med å tro på det og snakket om at det måtte være fleip.

- Vi trodde det var virus, ler hun.

Kona synes nyheten om at mannen hennes har blitt Lotto-millionær er uvirkelig, men sier de bare er overlykkelige og glade, selv om de er sjokkerte. 

- Herregud altså. Dette er sånn man aldri hadde trodd, men så skjer det. Det er helt utrolig, sier hun glad.

Hva de skal bruke premien til har hun også noen tanker om.

- Vi har vært i banken for å få lån til ny bil, men det trenger vi jo ikke nå. Det kan bli ny bil uansett, ler hun hjertelig.

I tillegg til ny bil har de lyst til å kjøpe seg noe de har drømt om lenge.

- Vi har veldig lyst på hytte og har snakket om det mange ganger. Så det kan nok hende det blir hytte nå, humrer hun glad.

Til tross for at lørdagen ble snudd på hodet og at de sannsynligvis ikke kommer til å få sove så mye i natt, forteller kona til kveldens ferske Lotto-millionær at dette er en gledens dag de kommer til å huske lenge.

- For en lørdag, avslutter hun lattermild.

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 6. august:

4 - 6 - 32 - 28 - 9 - 3 - 29

Tilleggstall: 5

Nye muligheter om en uke

Neste Lotto-trekning er lørdag 13. august. Da vil det ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler