lottofremside

Slik reagerer Lotto-millionærer på Telefonen fra Hamar

Noen ganger tenkt på hvordan du ville reagert dersom du fikk en telefon fra Hamar lørdag kveld? Her kan du lese om tidligere Lotto-millionærers opplevelser rundt vinnerbeskjeden.

LØRDAG: Hver lørdag sitter vi klar med telefonen for å ringe, og kanskje overraske ferske Lotto-millionærer.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:10. august 2023Endret:11. august 2023

Du har sikkert hørt folk si «bare jeg vinner i Lotto» når det er snakk om både små og store drømmer. Kanskje har det fått deg til å tenke over hvordan du ville reagert dersom du ble servert en millionbeskjed fra Hamar?

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Hadde sju rette for andre gang: – Nå igjen?

7 583 nordmenn har blitt Lotto-millionærer siden 1986. Vi sendte ut en undersøkelse til de som vant millionpremier i tidsrommet 2017 til august 2021. Dette er hva noen av dem svarte på det store spørsmålet «Hva var den umiddelbare tanken, følelsen eller reaksjonen du kjente på da du fikk beskjeden om at du hadde vunnet?»:

 • Ble veldig glad og skjelven. Tårene bare presset på. Så på kino, og fikk ikke med meg filmen. Trodde ikke på at dette var sant, så drømmen om å vinne i Lotto ble til slutt det jeg ville drømme om.

 • Nå igjen? (Har hatt 7 rette en gang tidligere også). Enorm lykkefølelse og etter hvert en slags lettelse.

 • Nå skal ungene våre få en pen slump hver. Så har vi alltid sagt, mannen min og jeg, at hvis vi noen gang vinner en stor sum skal vi donere bort 10 %. Og det gjorde vi. Donerte bort 480 000 kr. til forskjellige organisasjoner.

 • HVA STÅR DET DER?!?!? Kastet telefonen til samboer.

 • Meget spesiell følelse. Kan så absolutt ikke beskrives - bare oppleves. Skal jeg prøve å beskrive min følelse var det som å rødme og bli varm i hele kroppen. Man vet man har vunnet, men det går ikke helt opp for en.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

 • Sjekket kupongen på søndag og forstod at det ikke var en telefonselger dagen før. Ble veldig forbauset og glad.

 • Hadde ikke noe forhold til tallet summen representerte så jeg tok det rolig og var ikke så veldig emosjonelt berørt. Jeg måtte bryte det ned til antall 100 000 for å se hvor mye det egentlig var. Da begynte jeg å ane omfanget av summen. Min kone var helt i koma i resten av natten.

 • Ut-av-meg-sjøl-opplevelse.

 • Tomt. Ikke en eneste tanke eller ide.

 • Trodde ikke det var sant. Ble litt tanker hvordan man skulle bruke pengene, og var litt spesielt siden det var på julaften.

 • Smilte fra øre til øre ... Etter et par telefoner gikk jeg en god kveldstur med bikkja for å rense hodet.

 • Først var det bare sjokk frem til etter jeg hadde lagt på telefonen. Og da ble jeg latterlig lykkelig og ekstremt gira.

I snitt rundt tre Lotto-millionærer hver lørdag

Ingen lørdag uten Lotto? Lørdag 12. august er vi i hvert fall på plass igjen for å trekke sju tilfeldige Lotto-tall. Skulle du være så heldig å få alle sju rette får du en telefon fra oss samme kveld. Førstepremiepotten er på ca. 14 millioner kroner.

Visste du forresten at i snitt rundt tre vinnere deler førstepremiepotten på en «vanlig» Lotto-lørdag?

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler