lottovinnerhistorie

Solovinner i Lotto: Vant 14,3 mill.

Kun én heldig spiller klarte 7 rette 13. august. En heldig kvinne fra Bergen kan nå vente seg en telefonsamtale helt utenom det vanlige – og litt over 14 millioner kroner i premie.

LYKKEREKKE: Denne rekken gjorde en heldig kvinne fra Bergen til Lotto-millionær med hele førstepremiepotten i sekken.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:10. august 2022Endret:3. januar 2023

Bergenserinnen tok hele førstepremiepotten i Lotto alene og vil snart oppleve at litt over 14 300 520 kroner smeller inn på konto.

Dobbel lykke

Den ferske Lotto-millionæren var sen med å ta telefonen, men til slutt ble det svar. Hun var da sammen med sin søster etter at de hadde vært på tur for å feire en familieforøkelse. 

– Ja ... utbryter hun pafft når hun får beskjed om at hun akkurat har vunnet 14,3 milioner kroner i Lotto.

Deretter ble det ikke sagt så mye på en liten stund, i hvert fall ikke noe sammenhengende.

– Jeg må nesten sjekke i appen, utbryter hun åndeløst. Som sagt, så gjort – og der stod beviset, svart på hvitt. Endelig kunne søskenparet slippe jubelen løs.

– Jeg er helt målløs! Hvem skulle trodd? Vi er akkurat på vei tilbake etter å ha vært på besøk for å møte et nytt familiemedlem. Jeg så at jeg hadde et par ubesvarte anrop, men jeg trodde kanskje det var en telefonselger. Nei, nå må jeg nesten ringe ektefellen.

– Det blir du som kjøper dåpsgaven i alle fall, ler søsteren i bakgrunnen.

Vi gratulerer!

Flere Lotto-heldige

Det er ikke alle forunt å bli millionær, men det er ikke bare førstepremiene som monner i Lotto. For eksempel var det denne gangen 23 heldige spillere som klarte 6+1 rette og dermed vant 87 745 kroner. Over 500 spillere klarte 6 rette og sikret seg en premie på 3 925 kroner.

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Vinnertall

Dette er kulene som ble trukket lørdag 13. august (i stigende rekkefølge):

8 - 11 - 20 - 22 - 26 - 30 - 34

Tilleggstall: 6

Nye sjanser hver lørdag

Hvordan neste Lotto-trekning vil gå kan ingen si på forhånd, men sikkert er det at den blir lørdag 20. august, og at det også der vil ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

PS: Gjennom Grasrotandelen kan du selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende inntil 7% av din spillinnsats, uten at det går utover innsats, premie eller vinnersjanser. Logg deg inn her og bli grasrotgiver her!

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler