lottovinnerhistorie

Gulltrekning i Lotto: To kvinner vant over 15 mill. hver

Lørdag kveld var det klart for årets første Gulltrekning i Lotto og 1. premien denne lørdagen var derfor dobbelt så stor som på en vanlig Lotto-trekning. Kvelden endte med to nye millionærer som vant nøyaktig 15.181.140 kroner hver. 

GULLTREKNING: Kveldens Gulltrekning endte med to nye Lotto-millionærer.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingHenningØiumForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. mai 2022Endret:3. januar 2023

I forrige ukes Lotto-trekning var det ingen som hadde alle de sju riktige tallene og dermed ble det heller ingen 1. premievinnere. Premiepotten ble derfor overført til kveldens trekning der 30. millioner ventet i 1. premie i årets aller første Gulltrekning.

To ferske Lotto-millionærer lørdag kveld

Kveldens Gulltrekning endte med full pott og sju riktige tall for to heldige kvinner som dermed delte 1. premiepotten på 30 millioner. 

Kvinne i 40-årene fra Troms og Finnmark - Vi er i sjokk og vet ikke om dette er sant.

En kvinne i 40-årene fra Troms og Finnmark var en av de to heldige som gjettet alle de sju riktig tallene i kveldens Gulltrekning. Kvinnen leverte vinnerkupongen 24 minutter før spillstopp, noe som viste seg å være flaks.

- Jeg er i sjokk. Jeg vet hvorfor du ringer, var den gråtkvalte millionærens første kommentar da Norsk Tipping ringte lørdag kveld.

Kvinnen hadde sett Gulltrekningen på tv og hadde en ide om hvem det var som ringte og hvorfor. 

- Jeg kjente ikke nummeret og hadde heller ikke lagret det, men jeg skjønte at det måtte være fra Norsk Tipping dere ringte, sier hun med skjelven og glad stemme.

Den ferske millionæren har selskap av moren og samboeren, men de sliter alle med å tro på at dette kan være sant. 

- Alle er i sjokk. Vi vet ikke om vi skal tro på det, sier hun. Samtidig er hun usikker på om hun skal fortelle det til samboeren eller ikke og spør om vi kan fortelle det til han.

- Oi.. Jeg vet ikke om dette er sant, sier samboeren usikker på telefonen.

Etter å ha kommet seg litt over det store sjokket forteller kvinnen hva hun tenker å bruke pengene på.

- Vi holder på å pusse opp og ordne på huset. Så nå har jeg penger å bruke på det, sier hun glad.

Samtidig er det også andre ting hun ønsker å bruke litt penger på. 

- Jeg lurer på om jeg skal overraske pappa. Kanskje kjøpe noe til han som han har ønsket seg lenge, forteller hun.

Den glade vinneren ønsker å være anonym.

Kupongen ble kjøpt hos kommisjonær.

Kvinne i 50-årene fra Asker 

Den andre til å gjette alle de sju riktige tallene i kveldens Gulltrekning var en kvinne i 50-årene fra Asker. Kvinnen hadde vært i selskap på trekningskvelden og derfor ikke tatt telefonen. Hun hadde imidlertid fått med seg de tapte anropene fra Norsk Tippings vinnernummer og dermed sjekket kupongen. Søndag svarte hun på telefonen og var svært lykkelig. 

- Det føles helt uvirkelig! Jeg har spilt de samme rekkene i mange år men hadde aldri forestilt meg at de skulle gå inn, sier den heldige vinneren. 

- Jeg og mannen feiret med en flaske bobler og ble egentlig bare sittende og le resten av kvelden, sier hun lattermildt. 

Selv om det var en stor sum kvinnen vant vil hun ikke forhaste seg med å bruke premien. 

- Det er jo mye penger, men jeg ønsker jo at de skal vare en stund, så jeg må nok ta det innover meg først også planlegge litt fremover. I første omgang tenker jeg å hjelpe barna mine litt økonomisk, og så får vi finne på noe fornuftig med resten, sier kvinnen som ønsker å være anonym. 

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 21. mai:

5 - 10 - 17 - 20 - 22 - 29 - 31

Tilleggstall: 13

Vi gratulerer de heldige vinnerne!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Nye muligheter om en uke

Neste Lotto-trekning er lørdag 28. mai. Da vil det ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler