lottovinnerhistorie

Lotto: Fire spillere vant og to av dem vant to førstepremier

Det ble delt ut seks førstepremier i Lotto på lørdag, men det var bare fire vinnere. To hadde nemlig levert vinnerrekken to ganger og vant dermed 2 x 2.376.000 kroner hver.

HURRA: Ingeborg Myhre ledet Lotto-trekningen der en kar fra Trøndelag og en kar fra Fredrikstad var ekstra heldige.Sverre Houmb
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:28. april 2018Endret:2. januar 2023

Fire spillere fikk sju rette i Lotto, men det ble betalt ut seks førstepremier à 2.376.145 kroner. To av de heldige spillerne hadde nemlig levert samme rekke to ganger. Den ene spilleren med kupongens gangefelt. Den andre med en kupong hvor han hadde fylt ut to like rekker.

Dermed fikk vi følgende vinnere og premier:

  • Mann fra Fredrikstad, vant 4.752.290 kroner. Han leverte kupongen på Mix Hassingen i Fredrikstad

  • Mann fra Trondheim, vant 4.752.290 kroner. Han leverte kupongen sin på mobil

  • Kvinne fra Hønefoss, vant 2.376.145 kroner. Hun leverte på Meny Osloveien på Hønefoss

  • Kvinne fra Lørenskog, vant 2.376.145 kroner Hun leverte kupongen på Narvesen Strømmen Storsenter

Trondheim

- Helt tilfeldig så jeg at det var mulig å velge å levere to ganger på mobilen (gangefelt) så da gjorde jeg det. Jeg hadde aldri gjort det før og har aldri vunnet stort heller. Jeg fantasterte om fri mandag på inneklemt dag, og nå blir det nok det, sier Lars Erik Magnussen fra Trondheim som altså vant 4.752.290 kroner i Lotto.

- Jeg har drømt om å kjøpe hus og bil så det blir nok realisert nå. I kveld blir det feiring, ja. Jeg sitter med moren og faren min så jeg nå må jeg fortelle den gode nyheten, sier han avslutningsvis.

Hønefoss

- Nei, har du hørt så gæli. Det var jammen meg moro. Nå skal jeg straks ringe sønnen min og fortelle de gode nyhetene. Dette var da helt utrolig, sa kvinnen fra Hønefoss, som vant nær 2,4 millioner og ønsket å være anonym.

Fredrikstad

- Jeg har en kupong som har gått i mange år som jeg har to like rekker på, sier vinneren fra Fredrikstad litt nervøst.

-  Jeg kom hjem for en halvtime siden og da så jeg dette på premievarslingen. Det har ikke gått opp for meg ennå, og jeg skal forsøke å roe meg litt jeg nå, sier han og ler.

- Jeg har lyst til å ta meg familien på en ferietur, det er alt jeg vet, sier den fornøyde vinneren fra Fredrikstad som ønsker å være anonym.

Lørenskog 

Vi oppnådde ikke kontakt med vinneren fra Lørenskog lørdag kveld.

Vinnerrekka

Tallene de fire vant på er: 1 - 6 - 9 - 13 - 19 - 29 - 31

Tilleggstall: 17

Blir det din tur neste uke? 

Spill Lotto og Joker her før lørdag klokka 18.00.

PS: Vi har nå økt Grasrotandelen fra fem til sju prosent. Det betyr at du som grasrotgiver kan velge et lag eller forening som får sju prosent av din spillerinnsats, uten at det går utover din innsats, premie eller dine vinnersjanser. Bli grasrotgiver her!

(Sjansen for å få sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler