lottovinnerhistorie

Solovinner i Lotto: Vant 14 mill.

På kupongen han hadde levert dagen før ble en heldig mann fra Bryne i Rogaland Lotto-millionær. Som eneste vinner gjorde han rent bord og sikret seg dermed hele 1. premien alene.

ALENE OM POTTEN: Denne rekka kan mannen fra Bryne se tilbake på med stor undring: På akkurat disse tallene ble han mangemillionær nærmest over natta.
Norsk Tipping
Publisert:28. mai 2022Endret:3. januar 2023

Se for deg følgende: Det er lørdag, MGP Junior skal til å begynne, og mellom godisen og taco-restene på bordet foran deg begynner mobilen plutselig å ringe. Når du tar den, kommer følgende melding:

– Gratulerer, du har vunnet 14 millioner kroner i Lotto!

Nettopp denne beskjeden fikk én heldig kar i 50-årene fra Bryne i Rogaland 28. mai. Han var riktignok på hytta da Telefonen fra Hamar overbrakte budskapet.

– Å herregud, er første reaksjon.

– Det er jo helt utrolig. Så fantastisk. Helt fantastisk. Og jeg som aldri vinner noe, stotrer den blodferske Lotto-millionæren.

– Nå må jeg ringe kona, utbryter han. Hun var nemlig blitt igjen hjemme for å forberede seg til eksamen.

Lotto-millionær med Flax-bil?

På spørsmål om premieplaner må den glade vinneren tenke seg litt om.

– Nå står det helt stille her, ler han.

– Nei, altså, vi har jo sett litt på om vi skal kjøpe ny bil. Jeg har faktisk spilt litt BilFlax hos dere av den grunn. Nå trenger jeg nok ikke å kjøpe mer av den, humrer han. 

For de som ikke er kjent med årets premiebil i BilFlax, er det her altså snakk om en BMW iX xDrive40 i toppremie. Kanskje blir den nye drømmebilen noe i den duren?

Rogalendingen trodde også at noe av premien fort ville gå til hans nære i form av gaver.

– Det har ikke gått opp for meg helt ennå at jeg har vunnet. Det spørs om jeg får sove i natt, avslutter den heldige, som nå ivret fælt etter å ringe studenten som satt bøyd over bøkene hjemme i Bryne.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Vi gratulerer!

Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 28. mai:

5 - 6 - 19 - 23 - 25 - 27 - 29

Tilleggstall: 31

Flere lørdags-heldige

Det er ikke bare Lotto-millionærene som sikrer seg premie på lørdagskveldene. Hver lørdag vinner over 300 000 Lotto-spillere stort og smått i de andre premiegruppene. Denne gangen var det for eksempel 12 personer som fikk seg 6+1 rette og sikret seg over 165 000 kroner.

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Alltid 14 millioner i potten (utenom Gulltrekning)

Lørdag 1. juni er det klart for ny Lotto-trekning. Ca. 14 millioner kroner ligger som vanlig klare til å bli delt ut til den eller de som klarer 7 rette. Hvordan premiene fordeles kan man aldri vite men noen ganger holder det altså, slik det gjorde for mannen fra Time, å levere én enkelt kupong før spillefrist.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler