lottovinnerhistorie

Tre spillere delte Lotto-potten: Vant 4,7 mill.

Tre spillere kan gå inn i sensommeren med 4,7 millioner kroner hver etter Lotto-trekning 30. juli.

TRIPPEL: Denne rekka var det tre spillere som hadde på kupongen. Nå kan de kalle seg Lotto-millionærer.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:30. juli 2022Endret:3. januar 2023

Sommerferien er på hell, men Lotto sover aldri. Lørdagskvelden havnet denne gangen helt på snittet med tre førstepremievinnere i Lotto.

Tre heldige spillere er nå sikret en utbetaling hver på nøyaktige 4 743 225 kroner :

  • Mann fra Sarpsborg i Viken

  • Kvinne fra Troms og Finnmark 

  • Kvinne fra Bergen

Mann fra Sarpsborg

– God dag ja! Jeg har vært inne og sjekket i appen, ler sarpingen når Norsk Tipping ringer. Her ble det generelt mye god latter: Det hører med når man faktisk kan påberope seg tittelen som Lotto-millionær.

– Vi så det stod "høy premie" men vi sliter fortsatt med å tro på det. Kona sitter ved siden av meg her og bare rister på huet, humrer han. 

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg. Jeg har spilt Lotto i mange år, men at dette faktisk kom til å skje er uvirkelig. Vi er fullstendig i sjokk. Den premiebevitnelsen skal rammes inn, for å si det sånn!

Om premieplanene svarer han:

– Vi skal betale ned litt gjeld, og så går vel noe til barna. Og så skal vi spare en del. Det er alltid flott å ha litt i bakhånd, slår han fast.

Kvinne fra Troms og Finnmark

– Nei, ka du fortell? Det høres jo bra ut, sier vinneren fra nord når Norsk Tippings utsendte introduserer seg. Hun kan knapt tro sine egne ører når hun får beskjeden om at hun akkurat har vunnet 4,7 millioner kroner.

– Nei, nå blir jeg helt svett. Jeg er helt sjokkert, sier kvinnen. Hun var alene hjemme da hun fikk nyheten men skulle nå ringe barna med en gang.

– Jeg har spilt Lotto i mange år men dette hadde jeg aldri sett for meg.

Premeien skulle deles med med barn og barnebarn.

Kvinne fra Bergen

Hos vinneren fra Bergen var det lenge vanskelig å få svar: Hun hadde nemlig et gammelt telefonnummer oppført hos Norsk Tipping. Etter hvert hadde heldigvis hun og ektemannen oppdaget premien selv, og han var strålende fornøyd da han svarte for henne på telefonen.

– Kjempe! Nå er det vill oppstandelse her, ler han.

– Helt utrolig. Dette er jo en sånn ting som skjer én gang i livet hvis det skjer i det hele tatt. Vi er kjempeglade, sier han. Også her vil mye av premien dryppe på nære relasjoner.

Vi gratulerer alle de heldige Lotto-millionærene!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 30. juli (i stigende rekkefølge):

2 - 9 - 10 - 23 - 27 - 28 - 34

Tilleggstall: 15

Her ble det altså tre førstepremier–og dessuten over 200 000 andre vinnere av store og små summer.  For eksempel ble det denne gangen delt ut 28 premier 6+1 rette pålydende 71 720 kroner. 6 rette ga 4 035 kroner.

Nye muligheter om en uke

Neste Lotto-trekning er lørdag 6. august. Der vil det igjen ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler