lotto

Lotto: Hvem blir sist ut i juli?

Sommeren suser forbi, og månedens siste Lotto-trekning nærmer seg. Hvor mange deler 1. premiepotten på lørdag?

STRANDLØVE?: I Lotto er det plass til alle, helt uavhengig av hvor man helst befinner seg om sommeren.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:30. juli 2021Endret:3. januar 2023

Sensommeren gjør sitt inntog og august står klar på døra, men før juli slipper taket, har vi en siste Lotto-trekning på lur. Dersom man hiver seg med før spillefrist klokken 18, har man et lodd i hatten når kulene skal trekkes - eller kanskje flere, dersom man gjør som forrige ukes vinner fra Asker.

Vant to tredjedeler av premien

Lørdag 24. juli var det to heldige Lotto-spillere - en kvinne fra Trondheim og en mann fra Asker - som delte 1. premiepotten på 14 millioner kroner. Vinneren fra Asker hadde levert samme rekke to ganger, sikret seg dermed en ekstra fin sum.

Askerbøringen, som altså stakk av med 9,7 millioner kroner, var allerede klar over gevinsten da Telefonen fra Hamar kom frem.

Les mer: Hvor mye er du villig til å tape?

- Nå har jeg ventet på at telefonen skal ringe, jeg er helt overlykkelig, sier han allerede før gladbeskjeden er gitt.

- Jeg leverer to rekker, ja. Det har jeg alltid gjort, og det gjorde seg jo veldig godt nå, humrer mannen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ny muligheter hver lørdag

Lørdag 31. juli er det igjen klart for Lotto-trekning, med nye muligheter for å tre inn i rekkene som en av landets Lotto-millionærer. 1. premiepotten ligger som vanlig på ca. 14 millioner kroner.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler